TAKMIČENJE U  KS :Hadžićki srednjoškolci ponovo najbolji

Published On 23. April 2019. | By saliha | Sport

Mi nastavljamo stazama koje je trasirao  Selman Begić, profesor čija su djelo trajno uklesana u historiji ove škole, kaže profesorica Lejla Telarević

 I ove godine na proljetnom krosu učenika osnovnih i srednjih škola , koje je održano na Ilidži  ,učenici Srednjoškolskog centra iz Hadžića u ukupnom plasmanu osvojili su prvo mjesto .Tim rezultatima mogu se pohvaliti i osnovnci.

Prema riječima  profesorice tjelesnog odgoja  Lejle  Telarević , takmičilo se   u muškoj i ženskoj konkurenciji,a natjecali su se takmičari prvog  i drugog razreda , odnosno trećeg i četvrtog .U svim takmičenjima  kod srednjoškolaca učenici ove škole osvojili su najmanje po jednu medalju.

-Mi nastavljamo stazama koje je trasirao  rahmatli  Selman Begić, profesor čija su djelo trajno uklesana u historiji ove škole.Po njegovim vodstvom , sa svih takmičenja  naši učenici  vraćali su se  sa nagradama , peharima i  drugim priznanjima. Neumorno je radilo, stvarao talente, a našoj školi dao  primat  najbolje u ovoj sportskoj disciplini.Na tome smo mu neizmjerno zahvalni.Naša je obaveza  da  nastavimo tim putem i drago mi je da smo ponovo bili najbolji. Pored 20 naših atletičara, koji su predstavljhali školu na ovoj manifestaciji, moram se zahvaliti i rukovodsku Škole, koji su nam dali sve uslove da radimo sa učenicima  i postignemo takav uspjeh, kaže profesorica Telarević.

Ona je posebno istakla  rezultate Hamze Hodžić, Emine Ribić, i Mirze Odobašić koji su osvojili drugo mjesto.Treći kroz cilj prošli su Sumeja Bandić i Denis Munanović, dok je Ajla Šehović bila četvrta, a Senija Hadžić osvojila  peto mjesto.

Učenici  Srednje mješovite škole iz Hadžića koji su učestvovali na takmičenju.

Za prve i druge razrede u konkurenciji dječaka  nastupili su:
Harbaš Nurulah
Kaknjašević Eldar
Hodžić Hamza
Hadžajlić Benjamin
Telarević Amar
U konkurenciji djevojaka :
Ribić Emina
Spahić Ajla
Guta Merima
Fazlibašić Mirelma
Tahirović Almina
U konkurenciji trećih i četvrtih razreda učestvovali su :
Dupovac Amer
Odobašić Mirza
Avdić Amer
Mujanović Denis
Subašić Emrah
U konkurenciji djevojaka:
Hadžić Senijja
Merdžanović Kenana
Bandić Sumeja
Šehić Merjema
Mukić Anesa

Naša Redakcija čestita učenicima i profesorima Srednjoškolskog centra  na postignutim rezultatima, kao i uspjehu osnovaca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *