Sjednica OV Hadžići 30. aprila: U centru pažnje zdravstvena zaštita, na sjednicu  dolazi  Segmedina Srna, zastupnica SDP-a  u Skupštini KS

Published On 24. April 2019. | By saliha | Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Ovaj problem moramo podići na daleko veći nivo.Godinama donosimo  zaključke,od  kojih, očito je, nema nikakve koristi, jer je iz godine u godinu  zdravstvena zaštita sve slabija.Nismo zaslužili da nam građani za mali sitnici moraju ići u Sarajevo i Ilidžu , istakli su u SDP-u.

Na sjednici Općinskog vijeća Hadžići , koja će se održati u utorak 30.aprila, u centru pažnje je informacija o stanju zdravstvene zaštite na području općine Hadžići.Ova oblast u Hadžića je naslabija od svih općina u Kantonu Sarajevo.Zašto je to tako odgovor bi se trebao dati na sjednici vijeća.

-Mi smo u tri navrata  tražili da se po pitanju zdravstvene zaštite  održi  temaska sjednica Općinskog vijeća, gdje bi se samo raspravljalo o ovom problemu.Međutim, ni jednom naša incijativa nije mogla proći. I sami se pitamo zašto, koji su razlozi.U Vogošći imaju tri pedijatra, a u Hadžićima nijedan. U Ilijašu je daleko bolje zdravstvena zaštita od Hadžića.Mi smo na dnu.Donosimo samo zaključke, od njih, kao što   vidimo,godinama  nema koristi.Na sjednici Općinskog vijeća pitati ćemo šta je sa zaključcima, kazali su nam iz SDP-a, koji su istakli  da će na sjednici Općinskog vijeća pozvati i Segmedinu Srnu, zastupnicu u Skupštini KS,članica SDP-a,  koja je  u Komisji za zdravstvo KS.

-Moram ovo podići na daleko veći nivo.Godinama donosimo  zaključke,a kojih očito je, nema nikakve koristi.Nismo zaslužili da nam građani za mali sitnici moraju ići na Ilidži i Sarajevo, istakli su u SDP-u.

Još ranije mještani iz Žunovnice, Hadžića i  Tarčina  pisali su nam na  ovu temu, i pitali kako su  prije rata Hadžići  imaju sve specijalističke službe.Čak dva puta sedmično, utorkom i petkom, kako kažu, u Hadžiće je dolazio i ortoped, a danas  djecu  na pregled moramo voditi  u Sarajevo i Ilidžu…..

DNEVNI RED

Prva tačka je Odluka o pristupanju izrade  Regulacionog plana Stanbenog naselja „Ušivak“ Hadžići.Razmatrati će se i odluka o izmjeni i dopuni Odluke o građevinskom zemljištu općine Hadžići.

Na dnevnom redu je  i Odluka o davanju saglasnosti za zaključak sudske nagodbe.

Četvrta tačka je izvještaj o radu i poslovanju JKP „Komunalac“ Hadžići i Plan poslovanja za ovu godinu.

Razmatrati će se i Informacija o izvršenju Budžeta  za prva tri mjeseca  ove godine.Kao sedma tačka je informacija  o stanju zdravstvene zaštite na području općine Hadžići. Na dnevnom redu informacija o stanju kulture i informacija o aktivnostima KJKP Rad  i  „Sarajevogas“.

Posljedna tačka su vijećnička pitanja, odgovori i incijative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *