Obilježen Dan OŠ „Hilmi ef. Šarić“ :  91. rođendan škole u Tarčinu

Published On 2. June 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

I s ovogodišnjih  takmičenja učenici nastavnici vraćali se sa diplomama,medaljama i drugim nagradama, a za taj uspjeh nagrađeno više od 40 đaka

U prisustvu velikog broja gostiju, učenika i profesora u  Osnovnovnoj  školi „Hilmi ef.Šarić „ iz Tarčina obilježili  su 91. godinu postojanja. Pod nazivom „Škola“ ova obrazovna ustanova počela  je sa radom  1928. godine . Odlukom Skupštine opštine Hadžići od 1961. godine škola nosi naziv OŠ „ Brastvo i jedinstvo“, a sadašnji naziv „Hilmi ef. Šarić“dobila je po okončanju agresije,  u decembu 1995. godine.

Najbolji u krosu

Kako je istakla  direktorica Zineta Bajrić iz godine u godinu, na svim poljima djelovanja i rada, škola postiže sve bolje rezultate. I sa  ovogodišnjih  takmičenja učenici i nastavnici  vraćali su se sa  diplomama, medaljama i drugim nagradama,  a za  taj uspjeh  nagrađeno je  više od 40 đaka.

Direktorica Bajrić govorila je i o modernizaciji i opremanju škole, a dosta se uradilo i na renoviranju spoljašnjeg i unutašnjeg izgleda .Zamjenjeni su  prozori,urađena nova fasada, izvršeno upotpljavanje krova škola, te brojni drugi radovi.

Vannastavne aktivnosti

Učenici škole iz Tarčina posebno se ističu u vannastavnim aktivnostima.Redovno učestvuju u akcijama  čišćenja mjesta stanovanja, pošumljavanju, organizovanju sportskih i drugih manifestacijama.Škola organizuje takmičenje i malom nogometu, odbojci i drugim disciplinama.Na proljetnom krosu za učenike osnovnih škola, koje je održano 17.aprila na Ilidži, učenici ove škole ponovo su ubjedljivo zauzeli prvo mjesto i  primat najboljih drže već nekoliko godina.

Izveden je bogat kulturno-zabavni program,a poseban aplauz pobrala je folklorna sekcija škole koja je prošlog mjeseca imala nastup i u Turskoj.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *