Historijski rezultat: Rukometna reprezentacija na Evropskom prvenstvu

Published On 16. June 2019. | By saliha | Sport

(Patria) – Rukometna reprezentacija porazom od Bjelorusije pod svodom Mejdana u srijedu (25:31) zakomplicirala je sebi život, međutim Zmajevi su nas sve učinili ponosnim, jer su u Bjelorusiji ostvarili historijski plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. BiH je slavila sa 24:23. Ovo je prva generacije u historiji koja se plasirala i na Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo, ali i tvrdo. Vrijedi istaći da nijedna ekipa nije imala dva i više golova prednosti. Konstantno tokom prvog poluvremena smjenjivalo se vodstvo obje ekipe. Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela susreta Perić je pogodio i tako donio vodstvo našem timu od 10:11, a tim rezultatom završeno je poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton. Ponovo je viđena ista slika, a tek u 53. minuti jedna selekcija je došla do dva gola prednosti. Bili su to Česi koji su pogodili sa sedam metara za 21:19,piše scsport.ba

Nakon toga Zmajevi su napravili sjajnu seriju od 3:0, te tako došli u prednost od 22:21. Minutu prije kraja pri rezultatu 23:23 imali smo igrača manje, ali i napad. Karačić je postigao sjajan pogodak za vodstvo našeg tima od 24:23.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *