27 godina od pogibije hadžićkih heroja :Branili Griviće  i Vrančiće do posljednjeg metka

Published On 22. June 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Polaganjem cvijeća na spomen -obilježja u Grivićima i Vrančićima, učenjem Fatihe i Jasina,  uz vjerski, kulturni i sportski program   u ovim mjestima obilježena   godišnjica   pogibije pripadnika teritorijalne odbrane  i MUP-a RBiH  .

U želji da sačuvaju svoje ognjište poginuli su: Hasan Dupovac, Emir Dupovac, Adnan Dupovac, Dinan Dupovac, Fahrudin Čović, Vahid Čović, Meho Čović,  Derviš Mujić, Amir Mujić, Midhat Drina i Ejub Drina.

-Ostati će zapisano da su ga branili  sve dok su imali posljednji metak.Tom  prilikom poginula su šestorica jedinaca kod roditelja, a kod tri porodice loza je u potpunosti ugašena, rekao je Mirsad Telarević, predsjednik JOB-a Hadžići.

Pripadnici teritorijalne odbrane i MUP-a, kojima je kućni prag  bio veći od svojih života, iznenadili su   agresora hrabrošću, otporom  i srcem, kojim  je, kako kažu, bio jači od njihovih tenkova, topova i  drugih oklopnih vozila.

Teškom artiljerijom agresor je razorio  kuće misleći da će ih, na takav način zastražiti.Nisu smjeli ući u Griviće sve dok herojima nije ponestalo municije.

Počast herojima

U povodu godišnjice održane su i sportske manifestacije.Na ovaj način, rodbina, mještani i prijatelji kazali su da će  heroji  uvijek ostati u njihovim  srcima.

Pored mladih i sportista,u organizaciji ove manifestacije  uključili su se gotovo svi mještani.Ovo lijepo mjesto  raznim akcijama učinili su još ljepšim.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *