Forto – Šteta: Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva

Published On 27. June 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Povodom toga, premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP GRAS, gdje su se u razgovoru s nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi. 

Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana – kazao je Forto. 

Šteta je naglasio da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prijevoza u Kantonu i, kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderne trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o usvojenom rebalansu budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. 

Dat je nalog za izradu glavnog projekta, nakon čega slijedi raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *