Hadžići  imaju  najlošii gradski prijevoz  : U prošloj godini ispušteno više  od 15.000  vožnji !

Published On 4. August 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

 O lošem gradskom prijevozu godinama, bez rezultata, raspravljaju hadžićki vijećnici. Građani  ljuti i, kako kažu,  nikada nisu sigurno da li će na vrijeme stići na posao, u školu…

 Preduzeće GRAS u toku prošle godine na području hadžićke općine  ispustio je više od 15.000  vožnji, pa građani nikada nisu sigurni  hoće li na vrijeme stići na posao, u školu…Od svih općina u KS  u Hadžićima je i dalje najgori javni gradski prijevoz.

 GORUĆI PROBLEM

Na sjednica Općinskog vijeća godinama se govori o tome, ali osim konstatacija, kako  kažu građani, vlast i vijećnici ništa ne čine da se ovaj gorući  problem riješi.

 Samo na liniji Ilidža-Hadžići- Drozgometva u prošloj godini ispušteno je čak 3.322 vožnje.Na liniji Pazarić-Osenik 2.432, Tarčn- Korča 2.387, Hadžići-Lokve- Pazarić 1.852 i tako dalje. Spisak  ispuštenih linija, kako se vidi iz informacije o radu GRASA na području općine Hadžići, koja je razmatrana na prošloj sjednici Općinskog vijeća je velik,  pa je razumljiva ogorčenost građana.

 -Po dva sata zna se  čekati autobus na stajalištu.Ljeti se kupaš u zonu, zimi opet hladno.Nikada niste sigurno hoće li autobus doći ili je linija otkazana.Dosta putujem  i uvjerila sam se da ni u jednoj  drugoj općini nije ovakvo stanje kao uHadžićima.To je bruka.Pred izbore vas vuku  za rukav, govore o rješavanju životnih pitanja, ali čim sjednu u stolicu sve se zaboravi.I tako od izbora do izbora.Njima je lako.Svi oni imaju svoja kola, i djeca im u školu i posao putuju automobilom,  i osim šuplje priče njih ovaj problem  i ne interesuju, ljutito kaže Ifeta Šunj..

 Izostanak učenika s nastave

 Neredovan prijevoz i veliki broj otkazanih linija odražava se  i sve veći broj izostanaka djece sa nastave, koja ne mogu na vrijeme stići u školu.Na  prošloj sjednici Općinskog vijeća nije prihvaćena informacija GRAS-a, ali građani  od toga nemaju nikakve koristi.

  NEMAJU KORISTI

 -Uvijek obećavaju da će se od iduće godine prijevoz poboljšati, ali od obećanja nema ništa.Naši vijećnici i općinska vlast samo konstatuju robleme, ali ih ne riješavaju. Mi najbolje znamo kakav je prijevoz.Šta  imamo od toga što oni šalju dopise, ne usvajaju informacije. Iz godine u godinu prijevoz na području naše općine sve je lošiji.Pitam se zašto oni primaju platu. Broj administrativaca u općini se povećava, ali i problema.Godinama se u Hadžićima govori o neredovnom prijevozu  i na hiljade ispuštenih linija, i sve se završava na tome. Ogorčen sam, govori Mehmedalija Alispahić.

 Ohrabruje najava Vlade KS

 Jedan od četiri vijećnika koji je glasao protiv prijedloga da se informacija o prevozu GRAS-a na području općine Hadžići ne usvoji je nezavisni vijećnik Mujo Ibrica.

 -Šta građani imaju od toga što informacija nije usvojena. I vozači GRAS-a bi voljeli da  redovno polaze sa stajališta. Oni trpe kritiku građana, mislim ni krivi ni dužni.Primjedbe građana su  opravdane i   podržavam ih.Ovo je problem viših organa vlasti i treba ga što prije rješavati.Raduje me najva vlade KS da će se nabaviti veći broj autobusa i minibusa, i da bi konačno i na području naše općine gradski prijevoz trebao bolji mnogo bolji, kaže Ibrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *