Radnik iz Hadžića pred start u Prvoj ligi : Nemislimo plesati samo jedno ljeto

Published On 7. August 2019. | By saliha | Sport

Hadžićani se pojačali sa više kvalitetnih nogometaša

Nogometaši Radnika iz Hadžića, novi član Prve lige, spremno dočekuju početak prvenstva.U upravi kluba zadovoljni su obavljenim pripremama, ali i pojačanjima.

 Radnik   je pojačao Ademin Hodžić iz Podrinja, koji je uspješno igrao za Radnik iz Bjeljine.Nastupio je i u finalnoj utakmcii kada su bjeljinci  osvojili Kup BiH.Radi se o provjerenom premjerligaškom igraču, koji će mnogo značiti u igri Radnika. Jedno od pojačanja je  Đenan Osmanović iz  sarajevskog Željezničara.Iz bihaćkog Jedinstva došao  je Alić, Bešić iz Viteza, Ahmed Buljubašić iz Novog Travnika, a Edin Kesić iz Viteza. Kesić je igrao i u prvoj ligi u Sloveniji, i radi  se o igraču sa velikim iskustvom.Radnik je počao Senad Selimović iz Bosne Visoko, a iz juniora Željezničara u Radnik je  došao Mešić, a Kesić  iz Jedinstva Janje.

-Na svim poljima marljivo smo radili. Cilj nam je da zadržimo prvoligaški status. Uprava kluba dala je sve od sebe da igrači i stručni štab imaju sve uslove za kvalitetne pripreme, i mislim da su to, na obostano zadovoljno uspješnoodradila, kaže Ekrem Tufo, predsjednik FK Radnik.

U prvom susretu Radniku u goste dolazi  Gošk.

-Gosti svakako imaju  cilj povratak u veći rang takmičenja, i sve će dati da to i ostvare. Sa druge strane mi se pred svojim navijačima  želimo prikazati u što ljepšem svijetlu.Mislim da imamo kvalitetan sastav,a  imati ćemo podršku velikog broja naših navijača.Nadan se da će, kao nekad ,Gradski stadion biti pun, kaže Tufo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *