PRVA NOGOMETNA LIGA  F BiH : Rudar nosi bodove iz Hadžića

Published On 26. August 2019. | By saliha | Sport

RADNIK – RUDAR  1:4 ( 0:2 )

HADŽIĆI Gradski stadion. Gledalaca oko 200. Sudac: Jure Delić ( Mostar) 7. Pomoćnici:Silvo Bubalo (Mostar) i  Adnan  Arfadžan  ( Jablanica ).

Strielci : 0:1  Mirza Kovač 42, 0:2 Fahrudin Kovač 45, 0:3  Mešić (autogol ) 54, 0:4  Mirza Kovač 60, 1:4  Vladavić 80.

Žuti Kartoni:Vladavić, Buljubašić i Klačar ( Radnik ) , a Čolov (Rudar ).

RADNIK: Mudželet , Kovačević , Karahodžić , ( Bijedić – ), Fejzić ,  Konjihodžić , Hadžić ,  Vladavič , Mešić , Hasanović , Buljubaić , (Bešić – ) Klačar . Trener: Damir Beća.

RUDAR: Bekan , Goralija , Kobilica , Kovač , Sivac , Musić , Gačić , F.Kovač  , ( Imamović – ) Bešić , ( Hrelja – ), Gačan , Čulov , ( Cana – ).Trener:Mirnes Buza.

Kada se pogleda rezutat pomisli  se da su gosti do nogu potukli domaće, u svim elmentima fudbalske igre nadigrali Radnik. Na terenu to, ipak, nije izgledalo tako. Istina, gosti su zasluženo doši do visoke pobjede,fizički su bili bolje, ali i iskusnija ekipa.

U prvom poluvremenu domaći su imali više od igre.Imali i nekoliko povoljnih prilika, ali u završnim akcijama  nisu se najbolje snalazili.Očito je da ovoj ekipi nedostaje  gol – igrač.

Gosti su u dva navrata našli u  prilici i oba puta daju  pogotke. Ova utakmice je repriza one sa Goškom  kada su, također, u završnici prvog poluvremena  primila dva pogotka.

Odbrana Radnika također se ne može pohvaliti dobrom igrom.Pravili su greške, a jedna ekipa poput Rudara, kojima su ovo prvi bodovi, ovog puta sve greške domaćih znali su kazniti.

Prije utakmice,gosti su,  kako kažu,  bili  prezadovoljni nerješenim rezultatom, a kući su odnijeli sva tri boda.Zasluženo!

Uprava kluba učinila je sve da se ekipa što bolje pripremi i  na tome im treba čestitati.Dobra igra i pobjeda u Orašju  govori da  ekipa Radnika ima snage i poleta za bolje rezultate, i da treba vremena da se to i  postigne. Kritike upućujemo gledocima. Bilo je ih malo, a i ono što su došli nadjačala je grupa navijača iz Kaknja.Možda bi u Radnika trebali više raditi na ovom polju. Sjetimo se da je na Gradskom stadionu nekada znalo biti  i po pet-šest hiljada gledalaca, bili igrač više, i mnogo pomogli svojoj ekipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *