ZA VIJEĆNIKE OV-a HADŽIĆI: Sada nas ne vide, a rastrčati će se naredne godine, vući za ruke…..

Published On 30. August 2019. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Nikada u historiji Hadžića nije više više kritika na rad vijećnika OV-a Hadžići kao u ovom mandatu

O deponiji smeća u Brezovačkoj ulici, koja se nalazi u neposrednoj blizini  Gradskog groblja u Hadžićima ranije smo pisali   na svim društvenim mrežama.Ovo pismo  poslali  smo  i medijima u FBiH. Ova divlja deponija stoji mjesecima.Pored nje teško se može proći. Smrdi, a više dana gori i ova paljevina. Čitamo da je  na prošloj sjednici Općinskog vijeća raspravljano o radu komunalne inspekcije na području općine Hadžići, a niko od vijećnika o tome  nije govorio…, kaže se u pismu mještana Brezovače ulice.

ĆUTOLOZI,  „DIZAČI RUKU“…

Sada recite, ko je birao ove naše vijećenika,ćutologe, za koga danas  rade…. Za građane, svoje birače sigurno je  ništa…Sjećate li se šta su govorili pred izbore kad bi vam uručivali olovke, upaljače.., recite imali li bili gdje u svijetu, da se vijećnici ovakvo odnose  prema svojim građanima, biračima  kao ovdje u Hadžićima.Mi smo  im interesantni samo pred izbore,  kada to prođe oni  nas ne vide. Nakon toga  gledaju svoje interese, koliko će ušićarati dok su na vlasti, gledaju koliko će šta dobiti od te naše vlasti što šute, što ne rade u interesu građana….

Ovo je dio teksta mještana Brezovačke ulice, koji su, kako kažu pismo poslali i printanim medijima u Sarajevu.

GRAĐANI IH NE INTERSUJU….!

Divljih deponija ima i u drugim mjestima.Sigurno  je ima i u mjestima gdje staniju ti naši  bajni vijećnici, naši „dizači ruku“.Međutim, on ih ne vide, ili bolje rečeno neća da ih vide.Njih građani ne interesuju.Rastrčati će se naredne godine, u ovo vrijeme, pred izbore.Držati vas za ruku, slati prijatelje da se za njih glasa. Da bi oni dobili po 500 KM  mjesečno paušala, da bi oni zapošljavali svoju rodbinu, da bi u Općini Hadžići povećali broj zaposlenih na gotovo 100 adminstranaca, da ih bude čak pet puta više u odnosu na prije rata…,

SVE VEĆI „ POTKOVI“

Da bi dobivali darove za šutnje na sjednicama Općinskog vijeća, o čemu se svi više javno priča… Zato nije čudo što se u čarčiji priča  i o sve većim „potkovima“, uposlenika, što se pojedinci poimenično  prozivaju i preko društvenih mreža, da je taj broj  u Općini Hadžići, koji dobivaju „darove“  sve veći… Da se za neke papire treba i te kako „potkovati“ da i  oni  ( vijećnici ) sve znaju o tome ,a ne reaguju, da ovdje Arapi imaju  sve prioriteta, da nam prodaju naše prirodne ljepote, da ćemo zbog toga i te kako žaliti…, ali, biti će kasno….

RADE ZA LIČNE INTERESE…!

 Oni,  ( vijećnici ) su  nas izdali, samo rade za svoje interese…..( Pismo se znatno skratili, uglavom ponavljaju slične rečenice  iz narednog periodu, govore o usvajanju odluka, informacija….ponekad preoštro, grubim riječima, da ne kažemo psovkama.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *