Rukomet žene Premijer liga : HADŽIĆI – GRUDE     29:30   ( 15:16 )

Published On 13. October 2019. | By saliha | Sport

HADŽIĆI: Sprtska dvorana. Suci :Vesna Balvan i Tatjana Praštalo. Delegat Mladen Rajić. Reultat utakmice Hadžići- Grude  29:30  poluvrijeme 15:16.

HADŽIĆI: Selimović, Čajić, Đelilović, Đurđević, Knezović 10, Malanović 2, Čahtarević, Lončar 1, Tanović, Demić 6, Halebić 10, Telarević, Delalić. Trener:Alma Čehajić-Hadžović.

GRUDE : Vukiš, Brnada, Vujić, Lovrić, Knežević 8, Vukčević 8, Globarević, Marić 2, Klepo, Nikić, Kasumačić 4, Boras, Soldo, Pelivan 4, Mikulić 4. Trener: Zlata Zubac.

Utakmica u kojoj se pobjednik nije znao sve o posljednjeg zvižduka sudaca. Neizvjezna, dramatična, u kojoj su se u vodstvo smjenjivala čak jedna čak druga ekipa. U tome je i bila  draž ovog meča. Malo je trebalo  pa da se ekipi Gruda prekine uspješan niz pobjeda.

„Hadžićke golubice“ pružile su jednu od boljih partija. S druge strane gošće smo znali gledate i u bolje izdanju. Igralo se otvoreno, napadački, u kojoj su briljirale golmani obju ekipa. U domaćoj  istakle su se Maja Kezović i Adna Halebić.Njih dvije ukupno su  postigle  čak 20 pogodaka, obje po deset.Bile su udarna snaga.

S druge strane kod gošće trener Zubar imali je više kvalitetnih igrača, a igru se nosile Nikolina Knežević i Nikolina  Vukšević, koje su postigle po osam zgoditaka.

Kada bi ekipa Hadžića  imala seriju, sustigla rezultat i povele trener gošći u pravom momentu zatražila bi tajm aut „ ohladila“ domaće, i onda bi se igralo gol za gol. U više navrata domaći nisu bili zadovoljni odlukama sutkinja Vesne Belvan i Tatjane Praštalo. Sve u svemu  bila je ovo jedna lijepa i dramatična utakmica  u kojoj  su gledaoci uživali. Na kraju utakmice ekipa Hadžića  imale  je deveterac i priliku da izjednače, ali u tome nisu uspjele.Šteta što se mnogo ranije nisu odlučili za prodor i šut ka golu, jer su u tom periodu imale igračicu više. Domći su imali veliku podršku sa tribina, i malo je nedostajalo  da se ekipi Gruda prekine uspješna serija, koja se zadugo neće dostići.Na kraju bila je razumljiva radost gošći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *