HADŽIĆI Dopis i odgovor nadležnih za poboljšanje zimskog održavanje puteva: Nema  sredstava za nabavku soli

Published On 6. February 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Prema pismima građana ove godine, na području općine Hadžići, nemože se biti zadovoljno zimskim održavanjem puteva .Isprad NB upućen je dopis načelniku općine i Općinskom vijeću da  donesu Odluku za poboljšanje  zimskog održavanja puteva.

U pojedinim mjestima, kako  ističe u dopisu,zbog zaleđenih puteva  ima dosta problema. Kola hitne pomoći često ne mogu doći do bolesnika, a tako je i sa drugim službama.Nadležnim sugerišu da se umjesto pjeska, koji se pokazao da nije adekvatan, posipa solni materijal, koji je i predviđen u ovakvim uslovima.

Iz Općine Hadžići poslali su odgovor, koji je  objavljen i na društvenim mrežama. U njemu se kaže  da nemaju sredstva  za stalnim nasipanjem solnim materijalom lokalnih i nekategorisanih puteva, te se  isti održavaju na dosadašnji način.

Komentarišući odgovor nadležnih iz Općine Hadžići, Admir Mujanović je kazao da je lično provjerio da je za posipanje soli bilo potrebno izdvojiti 30.000 KM.

-Ako je Budžet općine Hadžići, kako se vlast hvali 17.4000.000,00 KM, onda ne vidim logoiku da nema sredstava za ovu namjenu. Ja sam i ranije govorio da ovo nije stavrni Budžet, kaže Mujanović i komentariše:

-U ovom  Budžetu Općina ima kreditno zaduženje preko 7.000,000,00 KM.Dotacija iz Kantona je blizu 2.000.000,00, a ostatak je stvarni Budžet. Za tri godine u općini Hadžići zaposleno je još 34 nova radnika.Rashodi u Budžetu  za uposlenke, vozni park i ostale troškove iznosi  preko 7.000.000,00 KM. To je nešto oko 16.000.000,00. Na kraju postavlja  pitanje šta  ostaje za kapitalna ulaganja..

Većinom glasova  na sjednici Općinskog vijeća usvojen je Budžet općine Hadžić za 2020. godinu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *