Nenadić za Patriju potvrdio da će direktor Doma zdravlja KS Mehmed Kulić biti smijenjen

Published On 1. April 2020. | By saliha | Vijesti

SARAJEVO, (Patria) – Direktor JU Dom zdravlja KS Mehmed Kulić na prijedlog Ministarstva zdravstva KS bit će razriješen funkcije, a nakon što je zahtjev za njegovom smjenom javno uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Inače, Kulić je imenovan za direktora Doma zdravlja KS na prijedlog NBL-a, pa se njegova smjena tumači kao početak “čistke” kadrova smijenjene Vlade KS. 

Premijer KS Mario Nenadić kazao je u razgovoru za Patriju da je sa direktorom Kulićem obavljeno nekoliko razgovora i on je svjestan da će uslijediti njegova smjena. 

“I on je svjestan da se određene stvari trebaju unaprijediti i mi smo o tome razgovarali”, kazao je Nenadić koji nije mogao precizirati kada će Vlada KS razriješiti Kulića dužnosti.

Na pitanje da li se pripremaju i smjene drugih direktora u kantonalnim javnim preduzećima, Nenadić je kazao da za sada nema takvu informaciju niti mu je došao neki zvanični zahtjev iz resornih ministarstava.

Potvrdio je da Vlada KS svakodnevno zasjeda i po dva do tri puta, a veliki je broj vanrednih sjednica zbog novonastalih okolnosti borbe sa koronavirusom.

“Svaki dan održavamo sjednice i po dvije tri, a imamo otvorenu stalnu vanrednu sjednicu zbog procedura vezanih za koronavirus, donošenje naredbi i poštivanje naredbi Federalnog štaba civilne zaštite”. 

Prema nezvaničnim informacijama Patrije pripremaju se smjene i direktora KJKP Toplane Sarajevo Berina Alagića (SDP BiH) i direktora Službe za zapošljavanje KS Nermina Pećanca (NBL). 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *