Mirza Mešanović novi, četvrti po redu predsjedavajući OV-a

Published On 30. April 2020. | By saliha | Vijesti

 Na  današnjoj  sjednici Općinskog vijeća Hadžići za novog predsjedavajućeg izabran je Mirza Mešanovi (SDA ). On je zamjenio Adija Kalema, koji je imenonan za ministra  u novoj vladi KS. Inače, u ovom sazivu Općinskog vijeća to  je  čak četvrti predsjedavajući, što je rekord.

Svi dosadašnji predsjedavajući  općinskog vijeća otišli su na veće funkcije , što je potvrđuje da je politika  najprofitabilnija oblast gdje se najbrzže  i najviše napreduje.

Umjesto Kalema, koji je zbog odlaska na novi funkciju u Općinskom vijeću podnio ostavku, za novog vijećnika  imenovana je   Belma Horman-Isić.

Mirsad Dupovac,(  SDP) tražio je da se na samom početku sjednice  obrati načelnik općine koji je i komandant Općinkog štaba CZ,  te upozna prisutne o stanju na području općine , o problemima i poteškoćima, te preduzetim aktivnostima  povodom koronevirusa. Međutim, to je urađeno na kraju sjednice, po tekućim pitanjima.

Pošto na sjednicu nisu došli predstavnici  više predlagača informacije, poput Uprave za šumarstvo KS, KJP „Sarajevo-šume“,Doma zdravlja  KS odlučeno je da se informacije iz  ovih  oblasti skinu sa dnevnog reda.

Razmatrajući informaciju  o stanju sigurnosti  na području općine u prošloj godini rečeno je  da je bezbjednosna situacija  na zadovoljavajućem nivou.

Većinom glasova usvojena je odluka o pristupanju izrade plana parcelacije Stambenog naselja Lokve, i Odluka o pristupanju izradi  izmjena i dopuna Regulacionog plana Donji Hadžići II i IIIGarovci.

-Regulacioni plan je ozbiljan dokument, i nemože se tek tako za kratko vrijeme mjenjati kada nekom nešto naum padne. Nije  prošlo mnogo vremena da je isti usvojen, i ovakav način rada nismo podržali ,kazao je Mirsad Dupovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *