OSVRT Dobrodošli u 40 dana sarajevskog pakla, ne zaboravite da idu i izbori!

Published On 2. October 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

A.Čorbo-Zećo

U Sarajevu je danas počela sanacija dijela tramvajske pruge zbog čega je nastala velika saobraćajna gužva na glavnoj gradskoj cesti. Radovi će trajati narednih 40 dana. Dobrodošli u 40 dana pakla koje vam servira kantonalna vlast glavnog grada BiH.

Grada u kojem je jutros na posao zakasnilo na desetine hiljada ljude, gdje su učenici kasnili na nastavu, profesori na predavanja…Gdje nas već godinama uvjeravaju da tako mora biti! Jer, eto tender tek sada završen!

Bez adekvatnih obavještenja, bez adekvatnih upozorenja, vlada na čelu s Mariom Nenadićem odlučila je rekonstruirati prugu. I to u jutarnjim satima kada je inače gužva. Punih četiri mjeseca prije grad je bio skoro pust. Trebamo se sjetiti i lock downa, ali niko nema pametan da iskoristi trenutak.

Zapravo ima, tačno su tempirali pred izbore. Gle čuda, sve prošlo, tenderi, administrativne zavrzlame, sve spremno netom prije izbora! Kao da mi ne znamo da biste vi krenuli s rekonstrukcijom u septembru da izbori nisu odgođeni za novembar!

Da li vlasti zaista misle da u Sarajevu žive budale!? Ovo drugačije ne bih mogla opisati. Zbunjeni građani jutros ne znaju šta se dešava,  s Dobrinje do Skenderije vožnja komercijalnom linijom trajala je dva sata!

Ističu da su radovi počeli u ranim jutarnjim satima na “S” krivini u centralnom dijelu glavnog grada.

Jutarnjim satima? Moramo li podsjetiti da je bivša Vlada Kantona Sarajevo preko noći sanirala pružni prijelaz kod Energoinvesta.

I istina je da se radilo o privremenoj mjeri sve do rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture 2020. godine, ali zar se ne može u toku noći uraditi dio radova koji su jutros paralizirali grad.

Ministar Adi Kalem (SDA) hvali se na sva zvona da nakon 42 godine počinje rekonstrukcija tramvajske pruge od “S” krivine do Marijin-Dvora.

I to tako jako i snažno idu pohvale kao da je on svoj novac dao, a ne građani ovog grada. Svjesni su građani svega, zato ćete sa svojom politikom u kojoj svakim potezom pokazujete neznanje i nekompetentnost sigurno otići u historiju, i to onu koje se niko ne želi sjećati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *