Čampara nakon isključenja iz SDA: Prihvatam sve što stranka kaže ali…

Published On 9. October 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA zbog kršenja odredbi statuta, zbog nanošenja štete SDA.
Odluka je donesena jednoglasno.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak sredinom prošlog mjeseca je najavio da će Aljoša Čampara snositi sankcije i biti izbačen iz stranke ako bude glasao za smjenu vlade.
Tražili smo komentar od Čampare, a on je za Patriju kazao da prihvata sve što stranka kaže ali:

„Od februara upozoravam na devijacije i neregularnosti. Svi znamo i iz opozicije i pozicije da stvari ne funkcionišu. Svi su svjesni toga. Što se tiče isključenja, prihvatam sve što stranka kaže, ali ne prihvatam da me može komentarisati i isključivati čovjek (Fikret Prevljak op.a) koji je izabran za predsjednika KO SDA na osnovu koruptivne afere „Asim“. Na to ne pristajem. Naravno protiv njega lično nemam ništa ali imam protiv načina izbora. Sve što je zasnovano na protupravnosti, ne može opstati“, kazao je Čampara.

Zanimalo nas je i kako će se ovo isključenje odnositi na obavljanje njegove funkcije ministra u Vladi Federacije.

“Svoj posao ću raditi predano i pošteno u interesu građana, pa i ovaj ministra unutrašnjih poslova FBiH. Nadam se da će se konačno formirati nova vlada, jer nije normalno da smo već dvije godine nakon izbora u ovom ”tehničkom mandatu”, dodao je Čampara.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *