VOGOŠĆA U završnoj fazi radovi na rekonstrukciji atletske staze

Published On 22. October 2020. | By saliha | Sport

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na reknstrukciji atletske staze je 574.000 KM

U narednih sedam dana na atletskoj stazi vogošćanskog nogometnog stadiona „Hakija Mršo“ bit će okončani radovi na polaganju polietilenske tartan staze čime će biti okončani radovi na njenoj rekonstrukciji. 

Prema riječima Martine Sorgo, direktorice slovenačke firme „Sport tenologi” koja, kao podizvođač firme „Mibral“, izvodi ove radove, posao teče bez poteškoća i svi radovi će biti okončani u dogovorenom roku.

– Ovo će, zasigurno, biti jedna od najkvalitetnijih atletskih staza u Bosni i Hercegovini koja će biti na raspolaganju ne samo sportistima Vogošće već i onima iz šire regije – kaže Martina Sorgo.

Prije postavljanja Tartan staze sarajevska firma „Mibrl“ je izvela sve potrebne radove na rekonstrukciji ove staze. Postavljena je dranaža, izvršeno njeno nivelisanje i asfaltiranje, uređeni odvodni kanali. Ukupna vrijednost ugovorenih radova na rekonstrukciji atletske staze je 574.000 KM.

Sredstva za njihovu realizaciju su obezbjeđena od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Vogošća.

– Atletska staza bit će veliki podstrek za Atletski klub „Vogošća“, ali i sve druge sportiste koji na ovom prostoru obavljaju trenažne aktivnosti – kaže Adnan Kantić, direktor Nogometnog kluba „Unis“, dodajući da uporedo sa polaganjem tartan staze članovi kluba reknstruišu sistem za navodnjavanje stadiona.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *