Najbolja i najzdravija hrana za dobijanje kilograma

Published On 18. November 2013. | By admin | Magazin, Multimedija Sve

Vjerovatno je teško razumjeti zašto bi neko želio da se ugoji kada većina ljudi na sve moguće načine pokušava da smrša. Međutim, dosta muškaraca želi da poveća tjelesnu masu i mišiće, a vitke žene žele da dobiju obline na zdrav način. Evo pomoću koje zdrave hrane to mogu da postignu.

1. Losos

Kao što ste možda i primjetili, najbolja hrana za dobijanje kilograma su proteini i riba. Losos je odličan za dobijanje mase, a i veoma je zdrav jer sadrži masti i hranljive materije. On je takođe i veoma dobra hrana za srce.

2. Tunjevina

Bez obzira koliko vam to bilo ukusnije, nemojte jesti tunjevinu iz konzerve. Pomoći će vam u dobijanju kilograma, ali mnogo zdravija alternativa je svježa tuna.

3. Ostrige

Ostrige su sjajan izvor proteina koje treba da jedete kada želite da se ugojite. Pored njih, za dobijanje kilograma je dobro jesti i rakove i škampe.

4. Bademi

Orasi i semenke su najbolji za dobijanje kilograma. Bademi su na vrhu liste jer su veoma ukusni i zdravi, a najbolje ih je jesti onakve kakvi su, a ne pečene.

5. Avokado

Postoji dosta ugljenih hidrata koji vam mogu pomoći pri dobijanju kilograma, a avokado je vjerovatno najbolji. Ovo voće je puno zdravih masti i može da bude dodatak bilo kom obroku. On takođe čini vašu kožu veoma mekanom.

6. Tjestenina

Ukoliko želite brzo da se ugojite bez oslanjanja na nezdrave masti, jedite tjesteninu. Ona dolazi u raznim oblicima i ukusima.

7. Puter

Najbolje namirnice za dobijanje kilograma sadrže zdrave masti, a puter je sjajan izvor takvih masti. Konzumiranje putera je najukusniji način dobijanja kilograma.

8. Jogurt

Još jedna namirnica koja će vam brzo pomoći da dobijete na kilaži je jogurt. Međutim, vjerovali ili ne, treba da izaberete onaj sa malo masti. Klonite se vrste jogurta koji sadrži dosta šećera jer on može da dovede do prekomjernog dobijanja kilograma.

izvor – superzena


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *