Večeras snijeg na 700 metara nadmorske visine

Published On 20. November 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danasse u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dana sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Krajem dana i tokom noći kiša može prelazit i u susnježicu. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 5 stepeni.

Prvo dana vikenda u centralnim i istočnim područjima naše zemlje očekuju se slab snijeg i susnježica, uglavnom prije podne.

U ostalim dijelovima zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *