REAKCIJE Miletić navodi da je moguće da postoji prećutni dogovor o trećem entitetu, Halilović kaže da se o tome priča od 1993.

Published On 22. November 2020. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

Vrijednosti koje oni zagovaraju su davno prevaziđene u Evropskoj uniji i situacija u BiH i regionu neće ići u tom pravcu, smatra Miletić

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i bivši generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić smatra da je moguće da postoji prećutni dogovor odranije između Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o formiranju trećeg eniteta.

O navodnom dogovoru lidera SDA i HDZ-a BiH u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem govorio je sinoć predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– I ukoliko postoji taj dogovor, ne vjerujem da će biti u prilici u narednom periodu da im se ostvare te želje. Vrijednosti koje oni zagovaraju su davno prevaziđene u Evropskoj uniji i situacija u BiH i regionu neće ići u tom pravcu u kojem se oni nadaju. Centralna figura u toj EU je čovjek kao pojedinac – rekao nam je Miletić.

Predsjednik Bosanskohercegovačka patriotska stranke (BPS) Sefer Halilović kazao je za “Avaz” da postoji mnoštvo različitih dokumenata na tu temu.

– O tome se razgovaralo od 1993. do danas, nekad manje nekad više. Šta je kome obećano to ne znamo. Ovim dana nešto pišem i obrađujem, pored ostalog i to, pa će biti mnogo jasnije. Razjasnit ću kako to ide i podastrijeti dokumente pa neka svako zaključi kako to izgleda – kazao nam je Halilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *