PANIKA Vlada KS ne odustaje od imenovanja Gavrankapetanovića i Kapo na mjesto članova UO KCUS-a

Published On 20. January 2021. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Vlada Kantona Sarajevo će nastaviti da insistira na konačnom formalnom imenovanju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i Belme Kapo na mjesto novih članova Upravnog odbora KCUS-a.

Oni su predloženi još u avgustu 2019. godine kada je Vlada KS donijela odluku o njihovim imenovanjima. Ta je odluka objavljena i u Službenom listu, ali nikada nije implementirana. S obzirom da nije povučena njima mandat faktički teče i traje do 2023. godine.

Kako je za Patriju potvrdio Gavrankapetanović ni činjenica da je on na čelu Opće bolnice „Prim. Dr. Abudalh Nakaš“ ne smeta da on bude imenovan i u UO KCUS-a.

„Riječ je o dva različita nivoa i nema smetnji da obnašam i tu ulogu. Odreći ću se naknade koju dobijaju članovi UO“, kazao je Gavrankapetanović.

Vjekoslav Madić (HDZ BiH), ministar zdravstva FBiH odbijao je 2019. godine ispuniti odluku Vlade KS, te je nastavio svoje protuzakonito djelovanje, a sve kako bi se osigurala komotna pozicija za direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović.

Direktorica Izetbegović strahuje od dolaska Gavrankapetanovića i Kapo, jer bi se time poljuljala većina koju ima u Upravnom odboru, a koji radi po njenim željama.
Belma Kapo za Patriju kaže da je odluka o njihovom imenovanju od strane Vlade KS donesena 2019. godine, da je objavljena u Službenom listu i da prema njenim saznanjima Vlada KS neće birati druga imena.

„U međuvremenu je istakao mandat članovima UO KCUS-a prije nekoliko dana, pa ne vidim razloga da se odluka Vlade KS ne ispuni“, kaže Kapo.

U cijelom slučaju moguće su i krivične prijave portiv Mandića ukoliko ne postupi po odluci Vlade KS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *