Đoković ipak ne igra Australian Open, biće deportovan u Srbiju

Published On 16. January 2022. | By saliha | Sport

SARAJEVO, (Patria) – Srbijanski teniser Novak Đoković neće igrati na Australian Openu nakon što Federalni sud Australije nije uvažio njegovu žalbu na nedavno ukidanje vize, a što je bila odluka ministra za imigraciona pitanja Alexa Hawkea.

Đoković je do saslušanja bio u pritvoru s obzirom na to da nije imao vizu, odnosno da mu je ona ukinuta, a on je bio smješten u Hotel Park u u Carltonu.

Sada ga očekuje deportacija iz Australije, a nema sumnje da će se o ovoj odluci još dugo pričati i da će primjer Đokovića iz Australije još uvijek biti glavna tema svih svjetskih medija koji su danima neumorno pratili ovaj slučaj.

Podsjećamo, iako je sud Viktorije poništio prvobitnu odluku o ukidanju vize Đokoviću, ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke iskoristio je svoje pravo i ponovo ukinuo vizu prvom reketu svijeta koji je tvrdio da se nije mogao vakcinisati i tako ispuniti uslov za nastup na Australian Openu.

Čitav slučaj traje već deset dana, tačnije od 5. januara kada je Đoković došao u Australiju. Prvobitno je dobio vizu, odnosno medicinsko izuzeće da kao nevakcinisan može ući u Australiju, no na aerodromu je došlo do problema i ubrzo nakon toga prebačen je u pritvor.

Đoković je nakon trodnevne drame dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i vizu za ulazak u ovu državu, no ona je ubrzo poništena. Nakon posljednje odluke, jasno je da Đokovića nećemo gledati na prvom Grand Slamu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *