DANAS PRESS Promatračka misija ODIHR će procijeniti izbore u BiH i ove godine

Published On 24. August 2022. | By saliha | Aktuelnosti, Vijesti

(Patria) – Posmatrači iz Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) povodom otvaranja izborne posmatračke misije za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini danas će održati press konferenciju.

Vodeći tim Promatračke misije OESS-a Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) posjetio je jučer Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine i najavio da će i ove godine njihova promatračka misija procijeniti izborni proces u BiH.

Predstavnici CIK BiH i ODIHR-a na sastanku su razgovarali o ispunjenju ranijih preporuka OESS-a i razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima u pripremama Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za 2. oktobar i izrazili zadovoljstvo što proces pripreme, bez obzira na sve izazove koji ga prate od početka, ide dobro i u skladu s izbornim kalendarom.

ODIHR-ov tim čine: Peter Tejler (Švedska), Marcell Nagy (Mađarska), Deliana Kirilova Popova (Bugarska), Barbara Ann Davis (SAD) Nadine Haas (Luxemburg), Maria Krause (Rumunjska), Mariam Tabatadze (Gruzija), Iegor Tilpunov (Ukrajina).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *