Zmajevi i stručni štab proslavili pobjedu s navijačima, Petev najavio trijumf i s Rumunima

Published On 24. September 2022. | By saliha | Sport

(Patria) – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na Bilinom polju selekciju Crne Gore rezultatom 1:0 u 5. kolu B Lige nacija i osigurala je prvo mjesto u grupi, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje igrača i navijača na tribinama.

Igrači i stručni štab zagrljeni su došli pred tribinu gdje su bili navijači koji su ispunili stadion do posljednjeg mjesta. Golom Ermedina Demirovića Zmajevi su pobijedili i osigurali prvo mjesto u grupi i plasman u A Ligu nacija.

Nakon utakmice na Bilinom polju komentar je dao selektor Ivaylo Petev.

“Rekao sam da će biti teška utakmica, jer je Crna Gora jaka reprezentacija sa iskusnim igračima. Svaka čast momcima, našem kapitenu za ovo što su odigrali. Kolo prije kraja osigurali smo prvo mjesto. Pozdravljam sve navijače koji su bili uz nas. Sretni smo i nemamo šta više reći”, rekao je Petev, zatim dodao:

“Imali su Crnogorci igrački napredak u drugom poluvremenu, ali nije to bilo ništa značlajno. Kad su ušli novi igrači dobil ismo novu energiju. Imali smo 1:0 i svim snagama smo branili taj rezultat jer smo znali koliko je bitna utakmica. Imali smo šanse za drugi ili treći gol, ali rezultat je tu, to je najbitnije.

Ponavljam, Crnogorci su veoma jaka reprezentacija i ponosan sam na svoje momke. Normalno je da smo imali nekih sitnih propusta, intenzitet nije bio lagan. Na kraju kad se završi pobjedom nema se šta puno dodati. Imamo neke greške koje moramo smanjiti, radimo da budemo što bolji, jednom je rezultat dobar, jednom nije, to je sve sport. Sretan sam do neba s ovim momcima.”

O Rumuniji?

“Protiv Rumunije će neki novi momci dobiti šansu, bit će promjena, ali idemo u tu utakmicu ozbiljno, pobjeda je pobjeda i idemo od prve minute na novi trijumf.”

Kapiten Edin Džeko ponovo je bio na visini zadatka.

“Malo se i promuklo, galami na ovog i onog. To je sastavni dio nogometa. Momci su dali svoj maksimum, sve od sebe da odigramo na najbolji mogući način jer je Crna Gora pokazala da nije nimalo naivna selekcija, posebno jer su dobili u gostima Rumuniju”, rekao je Džeko.

Kapiten Zmajeva poručuje da se osjeti pozitivnija energija okolo ekipe te odnos između igrača i navijača.

“Prvi put se osjeća pozitivnija energija okolo ekipe, od navijača, novinara i to je dokaz za ovo danas. Navijači i momci, svi smo dali maksimum od prve minute i rezultat ne može izostati kao što je slučaj bio danas”, dodaje kapiten Zmajeva.

Džeko je najavio da bi u Rumuniji šansu mogli dobiti i reprezentativci koji su manje igrali u posljednjim utakmicama.

“Nama je ova utakmica bila ključna. Treba biti realan, što se tiče rezultatskog značaja, nema veliko značenje Rumunija. Ipak, dobro je napraviti dobru seriju rezultata, ali tu je dosta momaka koji treniraju jako i neki igraju manje ili nikako. Sigurno je da bi bilo u redu da i oni dobiju šansu jer se pokazalo i danas kako su svi slavili”, kazao je Džeko.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *