Nikšić: Ono što Dodik radi u posljednje vrijeme odudara od sporazuma

Published On 29. December 2022. | By saliha | Vijesti

Tradicionalni novogodišnji prijem Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) upriličen je večeras u Sarajevu, a veliki broj članova i simpatizera te stranke, gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života pozdravio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. Osvrnuo se i na ono što Milorad Dodik radi u posljednje vrijeme.

Nikšić je u kratkoj izjavi za medije naveo da očekuje i da se iskreno nada da će ono što su potpisali i obećali uraditi, i provoditi.

“U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma. I nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise. I ustupke kada je u pitanju država BiH. O imovini BiH, o imovini države moraju odlučivati institucije države BiH”, istakao je Nikšić

Konačno je vrijeme, kako je naglasio, da u se BiH pruži šansa kompromisu, dogovoru, razgovoru. Te da se pokaže da se ovdje može razgovarati, da bude bolje svim građanima.

“Pri tome ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u BiH. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima. Te nesaradnji, iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”, naveo je Nikšić.

Predstavnički dom PSBiH danas je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH u narednom četvorogodišnjem mandatu.

“Imenovana je i na osnovu ekspozea. Vidite da ono što smo potpisali, to želimo da radimo. Naravno, možda je neko to potpisivao sa figom u džepu, vidjećemo šta će biti”, prokomentarisao  je Nikšić.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *