Nikšić stopirao spinove SDA: Državna imovina pripada državi BiH

Published On 29. December 2022. | By saliha | Vijesti

Narodna skupština RS-a ponovo je sinoć usvojila Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini. Ova odluka usvojila je mnogobrojne reakcije. Međutim, odmah su krenuli i mnogi spinovi na račun koalicije Osmorka. O svemu se oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu lider SDP-a BiH, Nermin Nikšić. One je ovom objavio stopirao spinove odlazećeg režima.

“Da ne bude nikakve dileme, po pitanju državne imovine Bosne i Hercegovine nema prostora za metaforičko izražavanje. Imovina Bosne i Hercegovine, u oba entiteta i distriktu, pripada državi Bosni i Hercegovini. I svakom njenom građaninu od Une do Drine i od Save do mora potpuno jednako…”, napisao je Nikšić putem društvenih mreža.

U svom odgovoru žestoko je odgovorio i “zabrinutim” SDA-ovcima te je u svom odgovoru aludirao i na aferu “Respiratori”.

“Dok se oni navodno na jednoj strani bore za državnu imovinu, na drugoj strani nemaju nikakav problem da krčme državna sredstva, otimaju i privatizuju javna preduzeća, rizikuju zdravlje i živote građana kako bi se obogatili na njihovoj nesreći. Gospodo, i to je državna imovina”, naveo je Nikšić.

O odluci NSRS oglasili su se i iz Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Naveli da uprkos odluci Narodne skupštine, iz Ambasade SAD-a su naveli kako to ne mijenja činjenice iz Ustava BiH te Ustavnog suda.

“Ustav BiH i relevantne odluke Ustavnog suda BiH su jasne. BiH je titular državne imovine i nadležnost za njene uređenje spada u isključivu nadležnost institucija na državnom nivou”, naveli su.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *