Faruk Kapidžić kaže da ga je stid što se rodio u Sarajevu zbog Trojke i najavljuje haos

Published On 12. January 2023. | By saliha | Vijesti

Faruk Kapidžić, sve radijalniji SDA-ovac, jutros je napisao kako ga je stid što se rodio u Sarajevu.

A svog rođenog grada, kako je naveo, stidi se zbog sarajevske Trojke (SDP, NiP, NS).

Za Kapidžića su krive Sarajlije, jer su glasale za ove stranke koje sad prave vlast, dok njegova stranka ide u opoziciju. On sarajevsku Trojku poredi sa ratnim zločincem i izdajnikom Fikretom Abdićem.

Kapidžić u svom statusu objašnjava kako je Trojka prodala državu radi tri ministarske pozicije. Nije objasnio kako to da je SDA isto tako imala tri ministarske pozicije!?

“Velika Kladuša je dala Fikreta Abdića. Cijenu te izdaje znamo. Sarajevo je dalo sarajevsku trojku. Cijenu ove izdaje još uvijek ne znamo. Ako se to zaista i desi te sarajevska trojka imenuje Vijeće ministara sa ministrima koje predlažu, jedino što znam da će cijena koju ne znamo biti veća ako se ne budemo znali postaviti na vrijeme prema izdajnicima kao izdajnicima”, naveo je on.

Onda je lupetao o prodaji države zarad tri ministarske funkcije. Naravnom Kapidžić ne spominje da je njegov šef Bakir Izetbegović još ranije takvu raspdojelu utvrdio i zapečatio. Sve kako bi mu supruga bila direktorica KCUS-a.

Onda je okrivio Sarajevo i Sarajlije za sve te rekao da ga je stid.

“Sarajlije su glasovima dali snagu izdajicama kojih se sada stide, a neće da priznaju. To što su dopustili da budu izmanipulisani sarajevskim medijima, iste ne opravdava. Sarajevo je krivo za sarajevsku trojku i mene je po prvi put u životu sramota da sam rođen u Velikom parku u centru Sarajeva.

Kakav haos najavljuje Kapidžić?

Razumijem da su se mnogima zgadili SDA-ovi dugogodišnji kadrovi ali da im se i nakon četiri godine nisu zgadili ti isti SDA-ovi kadrovi pod drugim brendom kao i pojedini „Arnauti“ pod promjenljivim brendovima, ne shvatam niti mogu da shvatim.

Uistinu je Sarajevo teška sredina za nekoga ko je rođen, odrastao i radi u istoj”, naveo je.

Onda Faruk Kapidžić, rođeni Sarajlija, najavljuje haos.

“Zato gospodo politički ‘Abdići’ ako napravite i taj posljednji korak i izglasate te dvije Bošnjačke i jednu ostalu fotelju znajte da ste odgovorni za haos koji slijedi. A svaki nišan koji je ugrađen u temelje ove države neka nam svima oprosti jer pojedini izgleda ne znaju šta rade”, naveo je Kapidžić.

Nije jasno kakav tačno haos Kapidžić najavljuje. Iako se već dugo špekulira da je SDA spremna izvesti svoje glasače na ulice iz bijesa što nakon godina i godina idu u opoziciju.

I to će biti najveći udar za SDA. Jer će ostati bez ogromnih poluga moći ali i stotina pozicija za uhljebljenja.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *