ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH Bećirović sa Stoltenbergom: BiH nije sama i ona nezaustavljivo ide u NATO

Published On 17. January 2023. | By saliha | Vijesti

Nakon sastanka nije bilo izjava

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom.

Bećirović je istakao kako njegova prva posjeta inostranstvu ima simbolični i strateški značaj, uz poruku da će Bosna i Hercegovina sigurno nastaviti i intenzivirati put prema punopravnom članstvu u NATO.

Član Predsjedništva BiH je tokom sastanka Stoltenbergu predložio novi pristup intenziviranju NATO integracija Bosne i Hercegovine kroz zajedničku mapu puta prema kojoj bi se Bosni i Hercegovini mogao uputiti poziv za članstvo u što kraćem roku.

– Nakon današnjeg razgovora sa generalnim sekretarom NATO-a imam pozitivne i ohrabrujuće vijesti za sve ljude u BiH. BiH nije sama i ona nezaustavljivo ide u NATO – istakao je Bećirović.

Nova geopolitička situacija traži i od NATO-a, ali i od naše zemlje da budu brži, efikasniji i konkretniji, jer promjena evropske sigurnosne arhitekture ne trpi više nikakvo odugovlačenje.

Bećirović je tokom razgovora sa Stoltenbergom još jednom osudio rusku agresiju na Ukrajinu koja je započela 24. februara prošle godine.

Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *