Tužilaštvo KS traži mjesec pritvora za osumnjičene za napad na Ilidži

Published On 17. January 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika

Postupajuća tužiteljica kantonalnog Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za svih deset osumnjičenih zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Riječ je o osumnjičenima za napad na grupu roditelja iz Beograda koji su na Ilidži pratili svoju djecu na nogometnom turniru.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze. Postoji i opasnost od ponavljanja krivičnog djela”, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, svih deset uhapšenih osoba koje su osumnjičene da su napale Beograđane u Sarajevu predato je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija u subotu i jučer uhapsila je ukupno 10 osoba zbog napada na roditelje djece iz Beograda koja su učestvovala na nogometnom turniru.

Osumnjičeni su sačekali roditelje u i ispred hotela te ih napali. Jedan Beograđanin je uboden nožem, ali su povrede lakše.

Svjedoci napada kazali su da su goste iz Srbije napali maskirani huligani, prskali su ih suzavcem i pokušali su im oteti zastavu kluba.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *