Nevrijeme u BiH: Jaki udari vjetra ruše stabla i nose krovove. Saobraćaj otežan

Published On 4. February 2023. | By saliha | Vijesti

Nevrijeme u BiH uzima maha. Na području cijele Bosne i Hercegovini na snazi je narandžasti meteoalarm zbog olujnog vjetra. Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine izdao je upozorenje za područje cijele zemlje zbog vjetra čiji intenzitet može biti umjeren do pojačan, a na trenutke i olujan brzine 60 kilometara na sat i više.

Bijeljini je vjetar odnio lim sa stambene zgrade i oborio stablo u jednoj od gradskih ulica.

Iz Olimpijskog centra Bjelašnica obavijestili su na društvenim mrežama korisnike da vjetar trenutno dostiže brzinu od 114 kilometara na sat na međustanici, dok na vrhu Bjelašnice dostiže brzinu od 133 kilometra na sat. Jak vjetar registrovan je i na Jahorini.

Na Romaniji kritično

Na Romaniji jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz zbog čega je otežan saobraćaj. Mehanizacija “Romanijaputeva” neprestano čisti magistralne i regionalne puteve od snijega koji na širem području Romanije pada nošem jakim vjetom, zbog čega je potreban povećan oprez vozača, rekli su Srni u ovom preduzeću.

Tehnički direktor u “Romanijaputevima” Dragan Buloščić rekao je da je tokom dana na dijelu puta Sarajevo – Jahorina došlo do zastoja u odvijanju saobraćaja kada su se vozila popriječila na putu zbog neadekvatne zimske opreme, ali da je problem riješen. On je naglasio da se od ranih jutarnjih časova u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji neprestano čiste magistralni i regionalni putevi zbog snijega koji jak vjetar ponovo nanosi na kolovoz.

U Banjoj Luci je vjetar oborio stablo u ulici Mirka Kovačevića, pored Vrbasa, u naselju Obilićevo. Јak vjetar stvorio je probleme i u Kozarskoj Dubici.

U regionu haos

Olujni vjetar stvorio je probleme i u regionu.

Zbog oluje i vremenskih neprilika tokom dana otkazano je više polazaka vozova između Beograda i Novog Sada. Saobraćaj je ponovo uspostavljen oko 17.00 časova.

Јak vjetar koji od jutros puše u Novom Sadu na nekoliko lokacija u gradu rušio je drveće i lomio granje. Za sada nema informacija o šteti, prenosi RTS.

Vjetar je na Sajlovu i Kamenjaru srušio bandere, kao i jarbol ispred jednog hotela.

U Hrvatskoj je olujni vjetar nosio drveća i krovove.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *