Dvojica mladića poginula u stravičnoj nesreći kod Orašja

Published On 26. February 2023. | By saliha | Aktuelnosti, Crna hronika

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, na cesti između Tolise i Boka, smrtno su stradala dvojica mladića iz O. Luke, Davor Delić i Antonio Kopić, prenosi Radio Orašje.

Nedjeljno jutro je osvanulo s velikim šokom i tugom za mještane O. Luke, koji kažu kako nikada nisu upamtili sličnu tragediju.

U izvještaju UP MUP-a ŽP uz ostalo se navodi:

Stradala dvojica mladića

“Dana 26.02.2023. godine oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima ozlijeđenih osoba.

Na mjesto događaja upućena je patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno osobno i dva teretna vozila.

U nezgodi su vozač i suvozač u osobnom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen očevid, te su poduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom“, stoji u izvještaju UP MUP-a ŽP.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila nezapamćena tragedija. Činjenica je da su vremenski uvjeti bili iznimno loši.

Snijeg je padao od večernjih sati i otežavao promet na cesti koja je u tom dijelu dosta pogodna za brzu vožnju i bez zavoja. Mještani Oštre Luke se prisjećaju da je na cestovnom pravcu između Tolise i Boka zadnjih godina smrtno stradalo čak pet osoba.

Najčešći uzroci su, kažu neprilagođena brzina vozila. Prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni su vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja.

Dva kamiona

Dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. Osobno vozilo je najprije ostvarilo kontakt s prvim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku uz cestu.

Ubrzo su na mjesto događaja stigli policija, Hitna pomoć iz DZ Orašje i vatrogasci. Kamioni marke Mercedes su u vlasništvu kompanije Top Šped d.o.o. Gradačac.

Zbog istrage se nalaze u krugu firme u D. Mahali koja će obaviti provjeru njihove tehničke ispravnosti, dok je pmv prevezeno u PS Orašje.

Sahrana dvojice mladića će biti obavljena sutra (ponedjeljak) u 14 sati na mjesnom groblju u O. Luci. Prije toga bit će obavljena obdukcije njihovih tijela u Županijskoj bolnici u Orašju, javlja Radio Orašje.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *