Benjamina Karić odbrusila gradonačelniku Beograda: Kao da je najobičniji neškolovani nasilnik

Published On 26. February 2023. | By saliha | Vijesti

Benjamina Karić nije štedjela riječi.

U žestokom tonu odgovorila je gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću koji je prethodno izjavio, govoreći o Sarajevo Film Festivalu, da “neće dozvoliti da Sarajevo ima bolji festival od Beograda”.

“Razumijem da gradonačelnik Beograda dolazi iz svijeta vodenih sportova, da mu kultura i umjetnost nisu bliski, osim možda uloge nasilnika “Gangule” u filmu “Kad porastem biću kengur”.

Šteti ugledu Beograda kada svoju epizodnu ulogu iz filma prenosi na poziciju gradonačelnika i kao najobičniji neškolovani nasilnik o Sarajevo Film Festivalu govori da “Neću da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda”.

U kulturi i umjetnosti nema sirovog nadmetanja, kultura i umjetnost su za divljenje. Svi možemo uživati u sjajnoj srbijanskoj filmografiji, zbog čega često “Srce Sarajeva” ide za umjetnike iz Srbije, jednako kao što uživamo svi u Sarajevo Film Festivalu.

Drago mi je da će Vlada Srbije i Grad Beograd snažnije uložiti u razvoj festivala u Beogradu, Sarajevo kao UNESCO grad filma može pružiti svu savjetodavnu pomoć”, napisala je Karić na svom profilu na Facebooku.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *