Američki predsjednik Joe Biden uputio čestitku povodom Ramazana

Published On 23. March 2023. | By saliha | Vijesti

Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill uputili su najljepše želje muslimanskim zajednicama širom zemlje i svijeta povodom početka islamskog svetog mjeseca Ramazana.

To je vrijeme posta, obnove, milosrđa i ibadeta.

Trpe razne nedaće

“Tokom ovog svetog mjeseca za muslimane, Sjedinjene Američke Države potvrđuju svoju podršku muslimanskim zajednicama koje trpe razne nedaće i razaranja.

Nastavit ćemo stajati uz narod Turske i Sirije, koji su izgubili mnoge članove porodica i voljenih tokom nedavnih razornih zemljotresa, i uz narod Pakistana koji obnavlja svoje živote nakon poplava prošlog ljeta”, naveo je Biden u saopćenju.

Posebno je važno, naglasio je, na ovaj dan sjetiti se općeg ljudskog prava da praktikujemo, molimo se i propovijedamo svoju vjeru mirno i otvoreno.

“Zajedno s našim partnerima, SAD izražavaju solidarnost s muslimanima koji se i dalje suočavaju s ugnjetavanjem, uključujući Ujgure u Narodnoj Republici Kini, Rohinje u Burmi i druge muslimanske zajednice koje se suočavaju s progonima širom svijeta”, poručio je Biden.

Joe Biden: Pravednija nacija

Također je odao počast muslimanskim zajednicama širom naše SAD koje su dio američke priče od njenog osnutka.

Od nauke i tehnologije, do umjetnosti i akademije, do prava i medicine, do poslovanja i vlade, i šire – Amerikanci muslimani nastavljaju jačati raznolikost američke nacije generaciju za generacijom.

“Zato se danas udružimo i obnovimo svoju predanost stvaranju ravnopravnije, pravednije, tolerantnije i suosjećajnije nacije.

Mojim sugrađanima Amerikancima koji slave Ramazan, i muslimanima širom svijeta želimo blagoslovljen i miran Ramazan”, navodi se u poruci američkog predsjednika Joe Bidena.

Raport.ba

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *