Hadžibegić: Nedostajao nam je Džeko. Odigrao je svoju ulogu u svlačionici

Published On 24. March 2023. | By saliha | Sport

Selektor Faruk Hadžibegić na povratničkom debiju je vodio Zmajeve do pobjede nad Islandom od 3:0.

Kruna njegove karijere

Nakon utakmice je dao komentar:

“Danas smo pobijedili jer smo shvatili rivala jako ozbiljno. Studirali smo ih putem video analize i svakom igraču do detalja pokazali šta ih očekuje. Napravili su nam probleme s dugim loptama i duel igrom, dali su jedan ritam koji su držali kroz cijelu utakmicu i nije bilo jednostanvo. Kvalitet ekipe, odlučnost i uz podršku publike došli smo do rezultata”, rekao je Hadžibegić.

Potom je govorio o izostanku Edina Džeke, koji se nije toliko osjetio.

“Iskreno ću vam reći. Bez obzira što nije igrao i što smo pobijedili, on je nama falio. Odigrao je svoju ulogu u svlačionici. Desila mu se jutros povreda leđa, sve smo pokušali s medicinskim štabom, a čak smo zvali i UEFA. Neka povreda je leđa, ligament… Nije to moja struka, ali poremetilo nam je planove. Ekipa je odigrala za njega, a ako odemo na Evropsko prvenstvo, to bi bila kruna njegove karijere”, rekao je selektor, koji nije mogao reći da li će Džeko i Kolašinac biti spremni za Slovačku.

Domaća liga

Govorio je i o ukazivanju prilike mladim igračima i Nemanji Bilbiji iz Premijer lige BiH.

“Ako se sjetite moje prve konferencije za medije, ja sam rekao da želim da promovišemo mlade igrače. Danas bi igrao i Huseinbašić da je došao na okupljanje, a želim i da promovišem domaću ligu. Nemanja je zaslužio to jer je dao mnogo golova i igra u našem najboljem klubu. Htio sam da ostanem koherentan u onom što smo najavili”, istakao je selektor za BHT1.

Za kraj je govorio i o izostanku Miroslava Stevanvića, kojeg nije uvrstio u tim za večerašnju utakmicu.

“Stevanović nije ispao iz tima. On je standardni reprezentativac, ima ih 35 koje je koristio Petev i Bajević i ja ću ih koristiti. To je bio rizik, preuzeo sam ga i isplatilo se. Stevanović nije upitan. Ima puno svijeta koji kaže da nekog ne volim ili volim… Ljudski je i da je ljut, a rekao sam sebi da više neću pozivati 25 igrača, već 23. Mislim da je razočaran jer voli ovu zemlju i reprezentaciju. To je lijepo”, zaključio je Hadžibegić.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *