Ovo su najvažnije odluke koje su donesene na sjednici Skupštine KS

Published On 28. March 2023. | By saliha | Vijesti

Finansijski plan iznosi 71.533.824 KM, od čega je oko 37,5 miliona KM planirano za aktivne mjere zapošljavanja

Na nastavku četvrte sjednice, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas Finansijski plan Javne ustanove “Služba za zapošljavanje KS” za 2023. godinu, sa Odlukom o izvršavanju Plana. 

Finansijski plan iznosi 71.533.824 KM, od čega je oko 37,5 miliona KM planirano za aktivne mjere zapošljavanja.

Skupština je donijela i Odluku o postojanju javnog interesa za osnivanje Javne ustanove Osnovna škola “Rosulje” Vogošća, a zbog stalnog porasta broja djece predškolskog uzrasta, kao i osnovaca na području ove općine u posljednjih 12 godina, te prekapacitiranosti OŠ “Zahid Baručija” i OŠ “Mirsad Prnjavorac” koje ti učenici pohađaju.

Data je i saglasnost za osnivanje privatne srednje škole pod nazivom – Privatna međunarodna gimnazija QSI International School of Sarajevo – QSI Međunarodna kvalitetna škola Sarajevo. Riječ je o školi gimnazijskog, četverogodišnjeg tipa, koja će pratiti QSI nastavni plan i program koji će pripremati učenike za koledže i univerzitete.

Na sjednici data je i saglasnost na prijedlog Ugovora o zakupu poslovnog prostora Poslovne zgrade KJP Centar “Skenderija” d.o.o. Sarajevo, između Ministarstva saobraćaja KS i Centra “Skenderija”, za potrebe uspostave Centra za upravljanje saobraćajem.

Avaz,ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *