KVALIFIKACIJE ZA EURO Mučan poraz “Zmajeva” za mučan kraj kvalifikacija

Published On 20. November 2023. | By saliha | Sport

Pokušavali su igrači Bosne i Hercegovine da dođu do izjednačenja, no to nisu uspjeli

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom (1:2) protiv Slovačke na zeničkom stadionu Bilino polje zatvarila je neslavne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Dosta se igralo na sredini terena, pokušavali su igrači Save Miloševića da dođu do prilike, ali nisu u tome uspijevali.

Pokušaj Hajradinovića

Ipak u 41. minutu Haris Hajradinović je šutirao nakon jednog brzog napada sa oko 20 metara, no golman Slovačke je to odbranio.

Drugo poluvrijeme je bilo mnogo zanimljivije, a sve je krenulo kada je Said Hamulić protrčao po strani, dodao do Hajradinovića koji je ubacio u petarac, tu je loše reagovao Patrik Hrosovski i Bosna i Hercegovina je povela sa 1:0.

Ipak vođstvo je trajalo samo minut, nakon greške Hamulića, David Hancko je pronašao Roberta Bozenika koji je izjednačio na 1:1.

 

Nakon primljenog gola “Zmajevi” su i dalje nastavili napadati, pa je u 60. minutu Ermedin Demirović pokušao, ali je to odbranio golman gostiju.

Još veći problemi

Tada su uslijedili još veći problemi jer je Renato Gojković dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Nije dugo trebalo Slovacima da iskoriste tu prednost, pa je u 71. minutu Juraj Kucka dodao do Ljubomira Satke koji je matirao Kenana Pirića za 2:1.

Pokušavali su igrači Bosne i Hercegovine da dođu do izjednačenja, no to nisu uspjeli i na kraju je Slovačka slavila rezultatom 2:1.

Bosnu i Hercegovinu krajem uskoro očekuje baraž za Evropsko prvenstvo, dok Slovačka čeka 2. decembar kada će biti održan žrijeb za to takmičenje.

avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *