PODNOSI SE JOŠ JEDNA TUŽBA:  Odgovarati će te  kod naroda, dragim Bogom, ali i pred sudom.

Published On 2. February 2024. | By saliha | Aktuelnosti, Izdvojene vijesti, Multimedija Sve, Vijesti

Ko i zašto u Hadžićima brani zločince: Zašto nadležni odbijaju ispraviti greške i štampati drugu knjigu po kojoj kod druge strane nije bilo logora zločina, ubijanja…

Kako je moguće da Ismet Musić, koji je živ zapaljen u svojoj kući, u knjizi piše sasvim nešto drugi,što oslobađa zločince…, zašto se ne podnese tužba protiv komandanta kasarne u Lukavici, kada se sve zna ko je kada, gdje i na koji način ubio 46 zatočenika iz Hadžića…

Kako je moguće da se tek sada  sazna  da  ratni načelnik Mustafa Đelilović nije potpisao Odluku o zatvoru Silos.On je   od muke crko, nije mogao dočekati ni drugostepenu presudu.

Zašto u Općini Hadžići 16 godina odbijaju ispraviti kardinalne greške iz knjige „Svijedoci istine“, koja neće braniti zločince i ulagati se u dokazni materijal.

Zašto se tri godine zaredom nadležni u općine ne očituju ni po drugim zatjevima vijećnika, poput  Komisje za statut i propise i  Komisije za predstavke i žalbe, a između ostalog pitano je  zašto je se od 2007. godine odbija sprovesti jednoglsana zaključak općinskog vijeća, a pitano je, citirano:

„U skladu Poslovnika o radu Općinskog vijeća, koji reguliše rad radnih tijela Općinskog  vijeća, ovo pitanje uputili smo na adresu Komisije za statut i propise i Komisije za predstavke , prijedloge, pritužbe, koje je trebalo odgovoriti  da li načelnik općine Hadžići po zakonu i statutu dužan poštovati zaključke i odluke Općinskog vijeća, koje u ovom slučaju čak 16 godina ignoriše stalno tražeći neke druge razloge. Zašto u Budžetu općine nema sredstava  da se isprave greške i štampa druga knjiga  koja neće braniti zločice i ulagati se u dokazni materijal“, završen citat.

Zašto odgovaraju oni koji govore istinu, zašto se kažnjavaju pomoćnici načelnika koji žele raditi po zakonu. Zašto načelnik općine nije želio podržati knjigu i dokumentarni film „Šest logora pakla“, koji su, po mišljenju Instituta za istraživanje ratnih zločina i međunarodnog prava Unvrziteta u Sarajevu optužnica za zločine u Hadžićima.

Ovo je poruka svim uposlenicima državne uprave i drugim institucijama, da svijesno krši zakon i druge zakonom  obavezujuće odluke, ako se to od njih traži, inače će im se desiti sudbina Remzije Balića.

Ovo je još 2015. godine  napisao Mirsad Dupovac, predsjednik SDP-a Hadžići,kada je Hamdo Ejubović, nezakonito, što će pokazati i sudske presude, dao otkaz Remziji Baliću,koji prije objave  knjige  „Šest logora pakla“, koji je  govorio istinu o zločinima četnika,i prijetnji da je ne smije izdati, nije poslušao.Mada je  napisana istina  stradanju nevinih ljudi u logorima smrti, za to platio visoku cijenu.

ŽALOSNO : Po knjizi Općine Hadžići kod srpske strane linije bilo logora, zločina, ubijanja…

 Za razliku od knjige općine Hadžići „Svijedoci istine“ po kojoj kod srpske strane nije bilo logora, zločina , ubijanja, i koja  je bila i ostala najbolja odbrana za zločince, koja ih je oslobađala od najtežih zločina, koja je ulagana u dokazni materijal , a koju su, kako su kazali Srbi napisali „ Pošteni Muslimani“ .Ta ista knjiga dospjela je čak i do Haškog  tribunala, da i tu svijedoči , kako su kazali o nevinosti srpske strane. Vidomir Banduka tu je izjavio da su građani dobrovoljno odlazili u Sportsku dvoranu, da su tu bili najsigurnije, imali zaštitu….

Ako vastodršci kažu, zakon morate kršiti

Tri pomoćnika načelnika općine Hadžići doživljavali su  sličnu sudbinu, što  su radili  u skladu zakona, koji su se  oduprli  moćnicima i tajkunima koji godinama  preko vlastodržaca traže da se pogoduje njihovim zahtjevima, bez obzira  koliko to bilo suprotno zakonu, mimo plana i drugih zakonskih normi.

Sjetimo se samo izgradnje benzinske pumpe i autopraonice u centru Hadžića, za čiju izgradnju duži period nisu znali čak ni vijećnici.Ovdje se najbolje vidi  koliko su kršeni  zakoni, kada je načelnik općine Hamdo Ejubović suprotno regulacionom planu, zakonu i drugih akata izgradi jedno takvo ruglo  izgrađeno mimo odluke Općinskog  vijeća, javne rasprave i drugih obavezujući  odluka ,u samom centru, između dvije najveće stambene zgrade u Hadžićima.

Mustafa Đelilović   osuđen, a  sada se zna da on i nije potpisao Odluku o zatvoru „Silos“

Istina  najviše smeta vlastodržima, koji su ispratili osam nevinih ljudi, velikih patriota u zatvor samo zato koji su branili narod od pokolja.Mustafa Đelilović, predsjednik Ratnog predsjedništva, koji je optužen da je potpisao odluku o zatvoru Silos nije dočekao drugostenu presudu.Od muke je crko, nije umro. Čovjek nije mogao podnijeti šta mu je sve napakovano, šta su mu sve iza leđa radili takozvani „patrioti „ , da su jedno govorili a sasvim drugo sprovodili u djelo. Sada se zna, na vidjelo je izašlo da Mustafa Đelilović tu odluku  nije potpisao,da je  to uradio neko drugi.

 I sada je jasno  da Općina Hadžići nikada neće ispraviti kardinalne greške iz knjige „Svijedoci istine“ koja brani zločince, koja je njihova najbolje odbrana, koja se ulaže u dokazni materijal. Još 2007. godine donesena je jednoglasna odluka na sjednici Općinskog vijeća da se to mora uraditi.

Kome i zašto u Hadžićima smeta istina ?

Mada su još od 2007. godine, nakon njenog izdavanja i velikih kardinalnih grešaka , građani  tražili istinu .Iako je na sjednici Općinskog vijeća  prije 16 godina donesena jednoglasna odluka da se to uradi, vlast u Hadžićima još ni do danas,  odbija da to učini. Zar vas ne čudi činjenica, da i pored sedam vijećničkih pitanja, i isto toliko različitih odgovora ,nema druge knjige sa ispravljenim greškama, što je bio zaključak Općinskog vijeća.Zar vas ne čudi činenica da se pored Općinskog vijeća, tri godine zaredom podnosi incijativa  i Komisiji za statut i Komisiji za predstavke i žalbe  Općinskog vijeća, ali svake put i ovdje, suprotno zakonu, traže se načini da se ne odgovori.

Ko se to u Hadžićima boji istine, ima li i ovdje izdajnika i veleizdajnika i ko su? 

 Tražilo se, citiramo „U skladu Poslovnika o radu Općinskog vijeća, koji reguliše rad radnih tijela Općinskog  vijeća, ovo pitanje uputili smo na adresu Komisije za statut i propise i Komisije za predstavke , prijedloge, pritužbe, koje je trebalo odgovoriti  da li načelnik općine Hadžići po zakonu i statutu dužan poštovati zaključke i odluke Općinskog vijeća, koje u ovom slučaju čak 16 godina ignoriše stalno tražeći neke druge razloge. Zašto u Budžetu općine nema sredstava  da se isprave greške i štampa druga knjiga  koja neće braniti zločice i ulagati se u dokazni materijal“, završen citat.

Veliki cijenu za istinu platio je Remzija Balić, autor knjige i istoimenog dokumentarnog filma „Šest logora pakla“.

Sramne prijetnje

Poznato je da je 2012. godine, pred izdavanja  knjige , Balić dobivao prijetnje da je nesmije izdati,i ako to učini da će snositi posljedice do kraja života. Biti prebačen na drugo radno mjesto izvan zgrade općine, istjeran sposla, da se tu više nikada neće vratiti…Osim ubistva sve ostale prijetnje Baliću su brzo  sprovedene u djelo. Jedinom u zgradi općine, kao višem stručnom saradniku za informisanje, isključen   je internet, jer mu on više, kako su  napisali,  neće trebati. I pismeno mu zabranili da prati sjednice Općinskog vijeća… Suproptno zakonu, njegove poslove radili su stranački aktivisti  načelnikove stranke ,koji nisu uposlenici općine…Čak se i potpisivali u impresijumu općinska lista da su ga i oni pripremali.

Istina napisana još 2008. godine, načelnik Ejubović odbija  pomoć da se knjiga izda

Još je interesantnije  da je Balić knjigu „Šest logora pakla“ napisao još 2008. godine, kada se obraća načelniku općine Hamdi Ejuboviću, da li želi biti izdavač, ili pomoći u izdavanju knjige. Mada mu je svake godine do 2012. , kada Balić knjigu izdaje vlastitim sredstvima, slao dopise.  Zašto  Ejubović  ni sa markom nije želio  pomoći u izdavanju knjige i dokumentarnog filma, koja je prema  mišljenju Instituta za istraživanje zločina i međunarodnog prava Balićeva knjiga optužnica za zločine na području ove općine ?.

Zašto odgovornim u  općine Hadžići nije odgovarala istina o zločinima srpske strane, zašto je u knjizi Vahida Alađuza, koju je izdala  općina Hadžići  iz Budžeta, sredstvima građana Hadžića, a za izdavača stavljen Hamdo Ejubović,  napisano da kod srpske strane  nije bilo logora, zločina, ubijanja, mada se zna da su dželati  klali i palili živi ljudi, poput Ismeta Musića.

Knjiga općine Hadžići godinama brani zločince, niko ne odgovara

Poznato je da je ta knjiga poslužili u odbrani Haških optuženika, da je prilikom suđenja  Radi Veselinovića  na sudu ulagana kao dokazni materijal, da je  u prvostepenoj presudi upravnik logora Kula i njegov zamjenik osuđeni na osam, odnosno na šest godina zatvora, a u drugostepenoj oslobođeni, jer po knjizi općine Hadžići niko nije bio u logoru, i svi su poginuli u borbi kao pripadnici TO.

Ko i zašto radi za srpsku stranu !?

Mada je na  Općinskom vijeću još 2007. godine donesen jednoglasana odluka  da se  sve kardinane greške iz knjige isprave i štampa  druga knjiga općine Hadžići, to još uvijek, ni do danas, kao što smo kazali, nije  urađeno. Zar nije čudno da je knjiga općine Hadžići bila i ostala najveća odbrana za zločince, a da ni do danas za to niko ne odgovara, niti se štampa nova, što je bio jednoglasan zaključak Općinskog vijeća.

A sve to ide u prilog srpskoj strani.Da li se radi o nekom dogovoru, izdaji….  ???

Za istinu o zločinima četnika općina Hadžići nema para ?

Zar nije čudno da je u prvom vijećničkom pitanju, kad su se građani interesovala da li su kardinalne greške iz knjige koja brani četnike  ispravljene, i zašto se knjiga ne štampa, načelnik Ejubovć kazao da za to općina nema para.Da čovjek ne povjeruje.

 Ovamo se busaju u prsa, predstvljaju kao patrioti, a knjiga općine Hadžići i do danas brani zločince. I tako godina načelnik općine  Hadžići stalno traži razloge da se to ne realizuju. U četvrtom vijećničkom pitanju, kada mu se direktno kaže   kako se ima  pare za neke druge knjige, a nema za istinu o zločinima četnika, načelnik Ejubović, ističe da će to uraditi ako to zatraži porodice udruženja šehida.

Zašto  se ne poštuju odluke Općinskog vijeća, kome  smeta istina o zločinima četnika

Ponovo , da čovjek ne povjeruje.Zašto ne žele da se kaže istina, zašto knjiga općine Hadžići treba da brani zločince, da li su u pitanju dogovori, novac ili nešto treće…???

I tako iz godine u godinu, lažu, traže razloge da se to ne realizuje. Zar ih nije stid, sramota,  da izađu pred ljude ,  drže lekciju drugom. Tako godinama rade,  neće da isprave greške da se knjiga  više ne ulaže u dokazni materijal da kod četnika nije bilo logora, zločina, ubijanja….

A da se nebi pričalo o njihovoj sramoti, da nisu imali para da štampaju drugu knjigu o zločinima četnika, gdje su i na kakav način u logorima i drugim kazamatima smrti ubijali nevine ljude,što je bio jednoglasan zaključak općinskog vijeća.

Zašto su  htjeli da nova škola u Hadžićima nosi  ime po Čolakoviću, koji je služio ustaškom poglavniku Anti Paveliću

 Ovo  sve govori  o njima, kako su  htjela da umjesto profesora Ekrema Gegića, kojeg su četnici u logoru kasarne u Lukavici tukli do smrti, jer je, kako je kazali, bio jedan od organizatora otpora, i drugi veliki patrioti, učenici  ove škole,koji su  životima i dijelovima tijela branili zemlju, da umjesto njih škola u Hadžićima nosi naziv po  Enveru Čolakoviću, koji je bio ataše za kultru ustaškog zločinca Ante Pavelića.

 Ta sramna većina u  Općinskom vijeću u dva navrata htjela je da   „progura, „da umjesto naših heroja djeca pamte čovjeka koji su služio ustaškom pokretu.

Velika hajka na ministra Fišu, koji je spriječio taj sramni čin

U posljednjem pokušaju to je spriječio bivši ministar  za boračka pitanja u KS Muharem  Fišo, veliki čovjek, koji je za to platio svojim životom. Ti samozvani  patrioti pokreću veliku  hajku na Fišu,montiraju sudske presude, jer je želio da umjesto čovjeka koji je služio ustaškom pokretu naša djeca pamte naše  velike heroje.Pokreće se anonimna prijava da je više mjeseci kod njega radila osoba koja nije bila prijavljena,  sud veoma brzo donosi presudu, kažnjavaju ga…

Ovamo se kradu milioni, uništavaju  najveće firme, nezakonito grade objekte  i čini druga krivična djela, a niko ne odgovara.

Trebalo je pokazati moć…

Trabalo je pokazati svoju moć, snagu, da se mora izvršavati odluke vlasti, pa makar  umjesto naših heroja škola nosila ime po čovjeku koji je služio ustaškom pokretu.

Načelnik Hamdo Ejubović nije ima para da se štampa nova knjiga „Svijedoci istine“, kako se više nebi branili zločinci, i da ta ista knjiga ponovo nebi više ulagala u dokazni materijal da kod  četnika  nije bilo logora, zločina , ubijanja, što ispada po knjizi Općine Hadžići.

Općina je imala  para da štampa knjigu Envera Čolakovića, koji je služio ustaškom pokretu, za njegov, kako je napisano 100- ti rođendan, i to je bio, kako su kazali,  doprinos Općine Hadžići.Da čovjek ne povjeruje! Jeli ih stid!?

Ljudi, da li je i ovo moguće!

Svaka čast Hamdo Ejuboviću! Nemaš para da se štampa istina o zločinima četnika,a knjiga općine Hadžići ulaže se u dokazni materijal, oslobađaju dželati smrti,  a pare građana dajemo  za nekog ko je radio za  ustaškog zločinca  Pavelića.

Da se nebi pričalo o ovim i drugim sramnim radnjama, što će ući u historiji, oni izmišljaju neprjatelje, kao da je umjesto njih  neko drugi  kriv što  knjiga općine Hadžići brani zločince, što su samozvani „patrioti“  novoj  školi u Hadžićima htjeli dati ima po čovjeku koji je služio ustaškom pokretu, što su za  njegov 100 rođendan imali para da mu, kao doprinos općine Hadžići, štampaju knjigu, a nisu  za knjigu „Svijedoci istine“, koje je dospjela do Haškog tribunala, koja i tamo brani zločince…

Sve se zna, ko je, kada i gdje ubio 46 zatočenika iz Hadžića, tužbe nema…

Što vlasti  odbijaju podnijeti tužbu protiv čelnika srpske općine Hadžić i komandanta kasarne u Lukavici, kada se sve zna, ko je kada, gdje, na koji način ubio  46 zatočenika iz Hadžića.

S druge strane osam nevinih članova Ratnog predsjedništva otišli  su u zatvor. Bivši predsjednik Ratnog predsjedništva Mustafa Đelilović   ni to nije dočekao.

Kao što smo rekli  on  nije umro,crko je   od muke . Veliki patriota  nije  mogao podnijeti nepravdu kakva mu je spremana  , mućke koje su mu namještene.., od  samozvanih patriota.Sada se ispostavilo  da on uopće i nije poptisao Odluku o zatvoru „Silos“.

Umro je i bivši ministar Muharem Fišo. Odupro se vlasima, lažnim patriotima,  da nova škola umjesto naših heroja treba nositi  ime po nekom ko je služio ustaškom pokretu

Mujanovića predstavljali kao velikog patriotu, uspješnod  privrednika..

Na meti je sada Admir Mujanović. Čovjek pronašao  dvije grobnice  na Đurđevači.Dao svoj novac , učinio nešto što vlast nije mogla ili nije htjela, i danas  ti isti,koji su o njemu govorili sve najbolje, kao velikom patrioti, uspješnom privredniku , sada  ružno govore.

A baš o tom Admiru Mjanoviću načelnik općine  Hadžići nekada je govorio  sve najljpše, hvalio ga na sva zvona, kod njega ulazio bez kucanja.Danas, kada se Mujanović suprostavio korupciji, nezakonitom radu, kada otvoreno i  dokumentovano govori o tome   ,više nije taj uspješni privrednik…

„Neprijatelji“

Da se danas nebi govorilo o njima, kako za  toliko godina ne žele ispraviti greške iz knjige općine Hadžići „Svijedoci istine“  i štampati novu, koja neće braniti četnika, o nezakonitom radu vasti, uništenim najboljim firmama u Hadžićima, izgubljenim sporovima  na sudu i drugim nezakonitim radnjama,  oni danas izmišljaju neprijatelje , lažu , i uz pomoć  tri „papaka“ preletača, koji su prevarili svoje glasače,  neprijatelje pronalaze u drugim.

Zar nije žalosno da naši nevini ljudi odgovaraju, osuđeni su  na robiju  čak blizu 60 godina. Po tome mi smo počinili zločine, počeli rat, kod srba nije bilo logora, zločina, ubijanja, što govori, kako kažu, knjiga općine Hadžići,  koju su napisali „Pošteni Muslimani“.

U logoru tučeni po smrti, po knjizi Općine oni nisu bili u logoru,poginuli u borbi kao pripadnici TO

Pošteni nikako ne mogu biti. Oni, koji toliko godina ne žele da se kaže istina, da isprave kardinalne greške iz knjige općine Hadžići „Svijedoci istine“.Stalno tražeći neke razloge kako to nebi uradili.  Krvavim ubistvima logoraša  Hadžića, koji su do smrti prebijaji u logorima, poput 46 zatočenika  u kasarni Lukavica   danas  se po knjizi općine Hadžići predstavlja  kao da su poginuli u borbi kao prpadnici  teritorijalne odbrane, i time brane četnike.Oni su to i te kako znali iskoristiti.Knjiga općine Hadžići na sudu se ulaže kao dokazni materijal. A u stvarnosti umirali  su od batina, ginuli  u živom štiti, na prvoj liniji, koje su kao logoraše  tjerali da kopaju rovove četnicima…..Zašto u knjizi općine Hadžići nije rečena istina o zločinima četnika?

Ismet Musić  živ je zapaljen u svojoj kući, što je najveća vrsta zločina.Po knjizi općine Hadžići, koju druga strana ulaže u dokazni materijal ,on je poginu u borbi kao pripadnik , nije živ zapaljen…

Bahro Bećirović , kao logoraš , ranen je u živom štitu na Žuči. Umjesto u bolnicu iz Vogašća prebačen je u logor Kula i tu u velikim mukama umro.Po knjizi Vahida Alađuza on nije bio u logoru, poginuo je u borbi.

Na samom početku agresije Midhat Hrnjić do smrti je pretučen u zatvoru takzovane TO u Hadžićima. Tu su mu od batina polomili kičmu. Sahranjen je  drugi dan Bajrama u Donjim Hadžićima.Po knjizi općine Hadžići niko nije bio u logoru, svi su poginuli u borbi. I tako mogli bi nabrajati koliko god hoćete. Zašto knjiga općine Hadžići brani zločine, zašto za toliko godina neće da se isprave greške i štampa druga knjiga koja neće braniti zločine, koja se neće ulagati u dokazni materijal da kod srpske strane nije bilo logora, zločina, ubijanja…, što je bio jednoglasan zaključak Općinskog vijeća?

Gdje su tužbe…?

 Protiv upravnika logora smrti iz Luakvice, ti isti samozvani patrioti ,neće da podnesu tužbe, kao ni protiv čelnika srpske općine Hadžići, a klali i palili žive ljude.

 Kakvi su to ljudi koji godinama odbijaju da isprave kardinalne greške iz knjige  „Svijedoci istine“, koja je plaćena iz Budžeta općine Hadžići, sredstvima građana, a koja je , što pokazuju činjenice, najbolja odbrana za koljače.

Remzija Balić za svoju knjigu,za istinu o zločinama četnika, koju načelnik općine nije želio podržati  ni sa markom , skupo je platio tu istinu.

Sedam godina bio je bez posla i bilo kakvih primanja, što je kazao istinu o zločinima druge strane, što nije htjeo prodati svoje djelo.Kao što je javno govorio nakon izdavanja knjige, nudilo mu se  100.000 KM da se knjiga ne objavi.U suprotnom prijetili otkazom  s posla, premještaju, da su tu više nikada neće vratiti,da će prije izluditi  nego dobiti spor na sudu, da su za njega vrata općine Hadžići zauvijek zatvorena… Osim smrti sve ostale prijetnje  brzo su  ispunjene.

Ucjene i kazne umjesto nagrade

Ako to ne učini, ako knjigu izda, prijetilo se, kao što smo rekli, da će osjećati posljedice do kraja života, da slobodno za sva vremena tada može  zaboraviti  vrata općine Hadžići.

 Pošto načelnik općine Hamdo Ejubović ni na koji način nije želio pomoći, Balić  dao  svojih više od  35.000 KM, kako bi na vidjelo izašla istina o zločinima druge strane.Svojim sredstvima štampao je knjigu i izdao dokumentarni film, i umjesto nagrade i priznanja – neviđeno kažnjen.Kome to i zašto u Hadžićima smeta istina?

 Odmah po izdavanju knjige dali su dvije zaredom negativne ocjene, što je po zakonu o državnoj upravi otkaz.Samo su na takav ,sramni način,  mogli provesti svoje zlo djelo.  Za te dvije godine čovjek ni minut nije zakasnio na posao, ni marka mu nije odbijena od plaće, niti je odbio da uradi bilo kakva posao.Čak  šta  više,  cijelu 2012. godinu, kada izdaje knjigu, imao povećanje plaće za pet odsto za uspješan rad u proteklom periodu, i za tu godinu dobio negativnu ocjenu.Ovakav otkaz, kako su  javno kazali pravni eksperti, nije zabilježeno u sudskoj praksi.

Đelilović nije potpisao Odluku o Silosu

Nevini,  osam čelnika Ratnog predsjedništva   sada su u zatvoru. Ratni načelnik Mustafa Đelilović,nije mogao  ni dočekati  zatvor ,crkao je. Podvaljena mu je odgovornost   o zatvoru Silos, da je potpisao odluku, a to, što se sada pokazalo, uradio  je neko drugi, nije potpis  Đelilovića.

Eto,  ti danas, samozvni patrioti, koji od 2007. godine odbijaju ispraviti kardinalne greške iz knjige Općine Hadžići, koja brani zločince,  da kod njih nije bilo logora, zločina ubijanja.. . A samo u jednom  danu u Lukavici do smrti tukli 46 zatočenika iz Hadžića.

Vi samozvani patrioti, budite sigurno odgovarati će te,  kad-tad,  kod naroda, dragim Bogom, ali i pred sudom.

Vratimo  se na početak ovog teksta  i pisma za javnost Mirsada Dupovca koji je rekao :Ovo je poruka svim uposlenicima državne uprave i drugim institucijama, da svijesno krše  zakon i druge zakonom  obavezujuće odluke, ako se to od njih traži, inače će im se desiti sudbina Remzije Balića.

Uloga „papaka“

 Dvojica uposlenika, koji nisu željeli da rade suprotno zakona,  pod velikim pritiskom podnijeli su otkaz. Treći pomoćnik načelnika, kojeg je načelnik općine suspendovao sa tog mjesta  nadležna institucija  je vratila, kazavši  da je Ejubović postupio suprotno zakonu.

 Sve izgubljene sudske  sporove načelnik je platio iz Budžeta ,sredstvima građana, a trebali bi da plate prestupnici, oni koji krše zakon.

U tome mu pomažu i trojica „papaka“- preletača, koji zbog ličnog interesa brane načelnika. Ti isti nekada su   bili najveći zagovornici protiv njegovog rada, govorili da radi suprotno zakonu, da za izgradnju , recimo benzinske pumpe i autopraonice, nisu znali čak ni sami vijećnici….

Sve je ovo jadno, tužno, žalosno.Ti isti ponovo će vas vući za rukav da za njih glasati, lagati vam, a odmah nakon izbora , kao i sada, preći će u vlast, braniti nezakoniti rad…Da li smo šta naučili!?

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *