TVRDI SEKSOLOGINJA U ovim godinama ste najmoćniji u seksu, libido vam je najjači

Published On 24. February 2024. | By saliha | Magazin

Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi, kaže Niki

Iako se obično misli da muškarci svoj seksualni vrhunac dostižu s 19 godina, a žene tek s 31., seksologinja Niki Goldstein tvrdi drugačije.

Ona smatra da se libido kod muškaraca i žena ne razlikuje i da oba spola do svog „najvišeg dometa“ dolaze u istom razdoblju, a to zavisi od njihovih veza, posla i porodice.

– Najbolji raspon godina je od kasnih dvadesetih do srednjih tridesetih i za muškarce i za žene – rekla je ona za Daily Mail.

– Dok ste mlađi, još ste fokusirani na karijeru, spoznaju sebe i svog tijela, dok u starijoj dobi vaše tijelo radi protiv vas – dodala je.

Objasnila je da ste krajem dvadesetih i početkom tridesetih dovoljno stari da poznajete svoje tijelo i razumijete partnera.

– Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi – kaže Niki. Istakla je da i muškarci i žene u tridesetima dolaze do seksualnog samopouzdanja.

– Iako im u četrdesetima opada nivo testosterona, muškarci tad postaju samouvjereniji. Za većinu ljudi seks postaje bolji s godinama – zaključila je Niki i dodala da je još jedan od razloga što nam se u tim godinama povećava libido činjenica da je tad seks mnogo bolji.

Avaz.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *