DODIK KIPTI OD BIJESA: “Deklaraciju o Srebrenici sponzorišu Nijemci”

Published On 31. March 2024. | By saliha | Vijesti

“Neka donose kojekakve rezolucije, ali šta? Donijeće, pa ćemo ići dalje. Republika Srpska će biti onoliko koliko mi hoćemo, a ne koliko oni žele. Genocida nije bilo”, rekao je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da priču o deklaraciji genocidu o Srebrenici sponzorišu Nijemci i da će takva nastojanja promijeniti sve odnose unutar Bosne i Hercegovine, a RS samo još bliže dovesti do statusa samostalnosti.

Dodik je ukazao da, da je u Srebrenici zaista bio genocid, ne bi stalno postojala nastojanja i potenciranja da to neko mora da prizna.

To je deklaracija koja nije obavezuća, ali će muslimanima poslužiti. Nijemci sponzorišu tu deklaraciju kako su Srbi genocidni i kako su počinili genocid, a nisu”, rekao je Dodik.

On je istakao da vrijeđa to što ispada da Nijemci nemaju veze sa Kozarom i Јasenovcom, nego su, odjednom, oni su ti koji su za ljudska prava borci.

“Neka donose kojekakve rezolucije, ali šta? Donijeće, pa ćemo ići dalje. Republika Srpska će biti onoliko koliko mi hoćemo, a ne koliko oni žele. Genocida nije bilo“, rekao je Dodik.

Slobodna Bosna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *