PREDATI TUŽILAŠTVU Federalna policija uhapsila tri osobe u Hadžićima. Pretresom pronašli drogu

Published On 4. April 2024. | By saliha | Aktuelnosti

Službenici Federalne uprave policije (FUP) priveli su tri osobe zbog sumnje da su na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavili i posjedovali određenu količinu opojne droge amfetamin i cannabis koja je prilikom pretresanja pronađena.

“Kriminalistički se obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo”, navodi se iz FUP-a.

Službenici Federalne uprave policije poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u cilju sprječavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama.

“U okviru tih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pretres tri osobe A.A. (1988) iz Sarajeva, A.D. (1994) iz Sarajeva i I.H. (1992) iz Fojnice, zbog osnova sumnje da bi mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Krivičnog zakona FBiH. Pretresom je pronađena određenu količinu opojne droge Amfetamin i Cannabis”, navodi se u saopćenju.

Raport.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *