POTVRĐENO IZ MUP-A HNK Jutros nastavljena istraga: Povrijeđene dvije osobe u odronu kod Mostara. Naselje još uvijek bez struje

Published On 7. April 2024. | By saliha | Vijesti

Sinoć oko 18:30 sati došlo je do odrona u kamenolomu u naselju Bijela kod Mostara.

Tom prilikom su dvije osobe povrijeđene, potvrđeno je za Raport iz MUP-a HNK.

Kako nam je kazao Ljudevit Marić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, u kamenolomu su se prilikom odrona nalazila tri vozila, od kojih su dva završila u jezeru.

“Dva vozila je odron gurnuo u jezero i ona se vide, a treće vozilo se ne vidi i ne znamo je li u jezeru ili je ispod odrona. Jutros kad su se stekli uvjeti nastavljen je rad na vršenju uviđaja. Dvije osobe su zadobile povrede neutvrđenog stepena. To je sve što vam zasad mogu reći”, rečeno je Raportu iz MUP-a HNK.

Kako je objavila Civilna zaštita FBiH, do aktiviranja klizišta je došlo kada je velika količine kamena zbog miniranja kamenoloma završila u rijeci.

Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim.

Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema.

“Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba se nalazila na obali u trenutku nesreće. Obje osobe su medicinski zbrinute”, saopćeno je iz FUCZ-a.

Također, naselje Bijela je od sinoć bez električne energije. 

Raport.ba


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *