NA SMETOVIMA Isak (opet) poručio: Mirno spavajte, rata neće biti. Obratio se i Sefer Halilović

Published On 28. April 2024. | By saliha | Vijesti

Ramo Isak, lider Snage naroda i federalni ministar unutrašnjih poslova, danas je na Smetovima kod Zenice organizirao skup “Domovina te zove”, koji je okupio stotine ljudi.

Skupu je prisustvovao i general Sefer Halilović, poručivši da se sa Smetova šalju poruke mira.

“Jedini je Ramo Isak, organizator ovog skupa, otvoreno i glasno smio odgovoriti onima koji bi da parčaju BiH. Prvi je glasno progovorio da ne damo BiH, od svih političara, na tome mu želim i ovdje pred svima vama odati poštovanje. Rata neće i ne smije biti, ali neka znaju oni koji o tome otvoreno govore da smo mi pripravni”, kazao je general Halilović.

“Sa Smetova šaljemo poruke mira! Proteklih dana sam u Banjoj Luci, Stocu, Srebrenici…, na gotovo na svakom pedlju naše jedine domovine. Ljudima uporno poručujem da mirno spavaju, da rata neće biti. Međutim, ako se neko odvaži ići u takvo nešto, kao dijete sam uzeo pušku, tako da mi ni sada neće biti problem braniti granice koje nećemo dozvoliti da bilo ko briše. Pitaju me, oni koji provociraju, hoće li mi sinovi biti u trezorima?! Neće, bit će sa mnom na prvim linijama! Zašto živjeti, ako ćemo izdajnici biti? Ne želim da živim kao izdajnik ove države. Znam da ste svi vi koji ste izdvojili vrijeme i došli ovdje pokazali veliku snagu, snagu naroda vođenu istinskim patriotama. Jedino zajednički možemo, prvo putem institucija države BiH, a onda i mi dobrovoljci da odbranimo ovu državu jer je nećemo dati i niko je ne može ugrožavati. Mi se predati ne znamo”, kazao je Isak.

Raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *