Norveška traži radnike – plaća 4.500 eura!

Published On 30. January 2014. | By admin | Promocije

Norveška traži radnike. Na listi najtraženijih su inženjeri različitih profila, odgojitelji, psiholozi, taksisti, liječnici, medicinske sestre, ali i kuhari i konobari. Plaća je i više nego dobra, osobito za naše prilike, a u prosjeku iznosi oko 4.500 eura.

Objavio je to Europski ured za zapošljavanje (EURES) u kojem se navodi da se zainteresiranim radnicima u ovoj skandinavskoj zemlji nudi plaća od 4.500 eura u prosjeku.

Na vrhu radne snage koja nedostaje Norveškoj su stručnjaci raznih profila, poput onih za mehaniku, automatiku, elektroniku i vodovod. Osim njih, traže se i odgojitelji za predškolsku djecu, psiholozi, nastavnici, taksisti, ali i kuhari i konobari.

Među tvrtkama koje imaju potrebu za inženjerima su FMC Technologies, Aker, Solutions, Statoil, National Oilwell Varco, Kvaerner, Kongsberg Gruppen, Aibel, Roxar i Fabricom.

Ako ste zainteresirani za neke od navedenih pozicija, bit će vam potrebna dozvola za boravak u razdoblju od tri mjeseca u tamošnjoj policijskoj stanici. Rok koji vam daju za potragu za poslom je šest mjeseci.

Ova je skandinavska zemlja poznata kao jedna od onih koje nude najbolje uvjete rada. Tjedna satnica je 37,5, odnosno 7,5 sati na dan, dok je maksimum tjednih sati koje možete provesti na poslu 40.

Što se tiče godišnjeg odmora, u prosjeku je 25 dana, dok oni stariji od 30 godina imaju pet dana više.

net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *