NEĆE POSUSTATI ‘Ugašen’ Vaskovićev blog samo u BiH, on optužuje Dodikov režim: Taj uspjeh im je kratkog daha

Published On 10. July 2024. | By saliha | Vijesti

Poznati novinar Slobodan Vasković se oglasio nakon što njegov blog, iz zasad nepoznatih razloga, nije vidljiv u Bosni i Hercegovini.

Vasković, poznat kao žestoki kritičar vlasti u Republici Srpskoj, za sve je optužio režim aktuelnog predsjednika RS Milorada Dodika.

Ogroman broj poziva

“Imao sam ogroman broj poziva iz cijele BiH u kojim su me obavijestili da moj blog više nije vidljiv na teritoriji BiH.

Umjesto tekstova, vidljiva je obavijest u kojoj piše: “Uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog GOOGL-u”.

Očito je da Režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu.

Blog je, trenutno, vidljiv u svim državama regiona, osim u BiH.

Naravno, ne mogu me zaustaviti u iznošenju istine ni na koji način. Postoje druge platforme sa kojih ću se oglašavati svakodnevno, kao i dosad.

Tehničko pitanje

Dok ne riješim to tehničko pitanje, tekstove ću objavljivati na FB stranici, ali i na blogu koji je vidljiv van BiH. Naravno, oglašavat ću se i na društvenoj mreži X, na svom nalogu, kao i do sada.

Uopće me nisu uznemirili, jer godinama pokušavaju da ugase blog. To samo govori o njihovoj slabosti i o tome da ja pišem istinu i samo istinu.

Pozivam sve čitaoce da od ovog trenutka prate i FB stranicu – Slobodan Vasković, a sada se oglašavam sa nove platforme koja će biti vidljiva i u BiH”, naveo je Vasković.

Raport.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *