U Trnovu cvjeta seoski turizam, a pored Evrope hiljade turista dolaze iz daleke Amerike i Australije

Published On 25. February 2014. | By admin | Multimedija Sve, Putovanja

 

Do svakog sela izgrađeni i asfaltirani putevi, zazvonili telefoni, zasvijetlila javna rasvjeta, novi  vodovodi, na svakom stajalištu nastrašnice poput Švicarske, izgrađeni  su  novi objekti…

U Općini Trnovo veliku pažnju posvetili su razvoju turizma.Svakodnevo  se radi  da ova općina dobije drugi imidž. I u tome su u potpunosti uspjeli.Primjera je zaista mnogo, i na tome im  mogu pozavidjeti  mnoge  veće  općine.

Trnovo i njegova sela danas  posjećuje na hiljade turista, a pored Evrope, sve ih je više iz Amerike i Australije. Kroz  sva sela asfaltirani su putevi, a neki su  poput magistralnih.

U Trnovo ne možete sagraditi  farmu pilića,  i mnogi  iz ove općine to su uradili u općini Hadžići. Ovdje  se  gleda i najmanja sitnica.

Prostorije mjesne zajednice i pošte  u Šabićima, koje su bile obična kuća preradili su i  danas imaju alpski stil gradnje.

Po selima su izgrađeni vodovodi, putevi, do najudaljenijeg zaseoka zazvonili  telefoni, jednom riječju danas se sela u ovoj općine nemogu prepoznati .

Za Umoljane  su nekada govorili da je najzabačenije selo u Kantonu Sarajevo.Ali do ovog mjesta danas „ puca“ asfaltna traka. Na svakom  stajalištu su nastrešnica, što se ne mogu pohvaliti ni mnoga mjesta pored magistralnog puta,  poput Hadžića naprimjer.

U Umoljanima je izgrađen nov vodovod, tako da   vode ima i u najudaljenijoj kući ispod Bjelašnice, a struja je dovedena do svih kuća  i koliba na  vrhu Bjelašnice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *