Ovo su države ovisne o turizmu

Published On 30. August 2014. | By admin | Multimedija Sve, Putovanja

Svrha putovanja je resetiranje misli kako bismo se odmorili i krenuli sve ispočetka i na bolje. Svaki turista potrošit će mnogo vremena kako bi pronašao savršenu destinaciju za sebe u kojoj bi mogao uživati u kulturi, ljudima i hrani. Ali sve to većinoma ovisi o budžetu koji definira koje zemlje ili destinacije ćete posjetiti i koliko vremena ćete tamo provesti. Pa tako mnoge zemlje ulažu puno napora i sredstava kako bi vam dokazale da ćete kod njih dobiti pravu vrijednost za svoj novac. Jer mnoge od njih ovise o turistima.

Južna Afrika

destinacije-za-putovanja-1

Turizam je stub privrede u Južnoj Africi. Ova zemlja bogata je prirodnim ljepotama, plažama, spomenicima i građevinama koji privlače na milione posjetilaca godišnje iz cijelog svijeta. Čak 50 posto BDP-a dolazi iz turizma.

Anguilla

destinacije-za-putovanja-2

Ovo predivno mjesto je još uvijek pod britanskom zastavom. Popularno je prije svega kod mlađih turista jer ovdje zabava nikada ne prestaje. Bilo to kasno u noć ili u sred bijelog dana, uvijek ćete naići na neku vrstu zabave. Prihod od 55 posto BDP dolazi iz turizma.

Italija

destinacije-za-putovanja-3

Italija je sama po sebi privredno jako razvijena zemlja. Predivni gradovi, prekrasna priroda i sačuvana historijska obilježja čine ovu zemlju magnetom za turiste. Historija je učinila da ova zemlja bude toliko omiljena među turistima. Čak 60 posto BDP-a dolazi iz ove grane privrede.

Japan

destinacije-za-putovanja-4

Japan je snažna privredna sila prije svega zbog svog napretka u tehnologiji, ali i veliki broj turista popravlja sliku privrede. Sve zahvaljujući dugoj i bogatoj historiji koju još i danas prekriva doza misticizma.

Francuska

destinacije-za-putovanja-5

Ovaj narod uspio je dobro unovčiti sve što im je pruženo na njihovoj teritoriji, od prekrasne prirode, veličanstvenih vinograda, sireva. Sve čega se Francuzi dotaknu to postane magnet za turiste. Bogata historija samo je dodatan plus tome. Glavnu okosnicu francuskog turizma čini Pariz koji svake godine privlači na milione posjetitelja. Čak 70 posto BDP dolazi iz turističkog sektora. Savršen primjer kako prirodne ljepote i radišne ljude iskoristiti za dobrobit cijele države.

Bermudski otoci

destinacije-za-putovanja-6

Gdje biste drugdje potrošili svoj novac na luksuzni odmor ako ne na Bermudskim otocima. Prekrasna priroda, pješćane plaže, kristalno plava voda su ono oko čega se vrti cijela priča. Dodajte tome veličanstvene restorane i domaću kuhinju i dobivate pokrivanje BDP-a od 76 posto od strane turizma.

SAD

destinacije-za-putovanja-7

Hollywood je debelo zaslužan za popularnost SAD-a među turistima. Nema onoga ko ne bi htio vidjeti New York, Grand Canyon i ostale prirodne ljepote. Sve, ali baš sve se vrti oko dovođenja što više turista u SAD.

Njemačka

destinacije-za-putovanja-8

Iako je Njemačka jedna od najsnažnijih privrednih i proizvodnih sila na svijetu sve to može zahvaliti činjenici da puno novca generira iz turističkog sektora koji onda taj novac generira dalje u proizvodnju. Dovoljno je spomenuti Oktoberfest, festival piva, i sve je jasno. Nijemci su stvarno uspješni u svemu.

Kajmanski otoci

destinacije-za-putovanja-9

Ovo je sigurno jedina država na svijetu čija cjelokupna privreda ovisi o turizmu. Nema proizvodne djelatnosti samo uslužni turizam. 100 posto BDP dolazi iz turističkih djelatnosti. Prava zemlja ovisnik o drugima i ovisnik o uvozu. Iako se na prvu to čini čudnim, to nije tako. Uvidjeli su da su im proizvodne površine jako male i podredili su sve tome da razviju turizam i privuku posjetitelje iz cijelog svijeta. To im je i uspjelo, piše Punkufer.hr.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *