Slovenija: Kamiondžija iz Srbije uhvaćen sa 175 kilograma kokaina

Published On 27. November 2014. | By admin | Globus, Vijesti
U dva kamiona koja su prevozila voće iz Španije u Sloveniju otkriveno je 175 kg kokaina, što je jedna od najvećih količina droge ikad zaplijenjena u Sloveniji, objavila je u srijedu policijska uprava Koper.

Kontrolom vozila na autocesti iz slovenskog primorja prema Ljubljani, zaustavljeno je teretno vozilo s registarskim oznakama Celja koje je vozio 39-godišnji državljanin Srbije, a u vozačevoj kabini otkrivena je putna torba sa 68 kilograma kokaina, priopćila je koparska policija na konferenciji za novinare.

Nakon toga, policija se odlučila za pregled okolice, pa je u drugom kamionu u blizini, također celjske registracije, koji je još imao upaljena svjetla i otvorena vrata, uz pomoć policijskog psa u više ruksaka otkrila još 107 kilograma iste droge, dok je vozač pobjegao i policija još traga za njim.

Cijena zaplijenjene droge na ulici bi dosegla do 14 miliona, navela  je koparska policija na konferenciji za novinare.

Iako je utvrđeno za koje su poduzeće vozači radili, otkrivanje drugoga otežava činjenica da su obojica bili angažirani honorarno, odnosno “na crno”, a u preduzeću koje se bavi prijevozom voća i povrća nisu vodili evidenciju i podatke o identitetu vozača koje su angažirali.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *