OŠ „Hilmi ef. Šarić“: Aktivni na svim poljima

Published On 27. March 2015. | By saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

 

Zaposleni u  OŠ „Hilmi ef. Šarić“ iz Tarčina bilježe sve bolje rezultate. Na mnogim takmičenjima učenici su  osvajali nagrade i priznanja, a pored znanja odlični su i na sportskom polju, što govore i mnogi pehari, nagrade i priznanja.

Pored školskih  takmičenja i nagrada o ovoj Školi mediji su posebno pisali prošle godin, kada su za Dan kolektiva, umjesto uobičajne proslave otišli na radnu akciju u Maglaj, na čišćenju mjesta od poplava. Pored donacija  prikupljenih od strane zaposlenih i učenika, sredstva koja su bila  predviđena za obilježavanja Dana kolektiva također  su usmjerili  u ove svrhe. Inače, redovno se odazivaju svim humanitarnim akcijama.

Učenici i profesori  posebno su aktivni u vannastavnim aktivnostima. U holu školu napravili su malu fontanu, redovno učestvuju u čišćenju mjesta stanovanja, pošumljavanju i drugih korisnim akcijama. Na taj način već od malih nogu đake uče o ekologiji, čuvanju životne okoline, koja je na razne načine sve više ugrožena, i zbog toga , kako kažu stručnjaci, dolazi i do promjene klime, poplava i drugih nepogoda.

U sklopu  obilježavanja  značajnih datuma  Škola  organizuje takmičenje u malom nogometu, odbojci i drugih disciplinma, a posebno se ističu u atletici.Potvrđuje to  i činjenica da su učenici Škole članovi AK Sarajevo, a neki od njih i obaraju rekorde. Čestitamo!

S.B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *