Kiša će tokom dana preći i u snijeg

Published On 24. January 2013. | By admin | Globus

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u zapadnim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sati: Mostar 27 mm, Livno 20, Stolac 18, Bjelašnica 9, Bihać 7, Bugojno 6, Drvar 5, Sanski Most 3, Jajce 2, Zenica 1 mm.

Visina snijega u 7 sati: Bjelašnica 119 cm i Kupres 15 cm.

Temperature zraka u 07 sati:
Bjelašnica -5 stupnjeva,
Bihać, Goražde i Kupres 0,
Bugojno i Gradačac 1,
Banja Luka, Jajce, Livno i Zenica 2,
Drvar, Sanski Most i Tuzla 3,
Sarajevo 4,
Mostar i Stolac 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 928 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u zapadnoj Bosni i na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, usljed pada temperature, kiša će u Bosni postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i zapadnim područjima, gdje su uz kišu mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, prije podne uglavnom istočnog, a poslije podne sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, tokom dana usljed pada temperature kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 5 stupnjeva.