Zabilježeno u Hadžićima: Dva sata prije otvaranja pošte čekali svoju crkavicu

Objavljeno 5. June 2017. | Autor: saliha | Aktuelnosti, Multimedija Sve, Vijesti

Da brojni naši sugrađani, posebno penzioneri, veoma teško žive i jedva sastavljaju kraj s krajem potvrđuje i jutrošnji prizor ispred pošte u Hadžićima.Duže vrijeme prije  otvaranja pošte veliki broj penzionera  formirao je red i čekao poštara.

-Ovdje sam odavno,  mislim da ima i više od dva sata.Morao sam biti siguran da ću danas  dobiti penziju. Jer, došlo se,što bi narod rekao do dna.Da bi preživio prije nekoliko dana posudio sam  nešto para.Neke moje kolege, na žalost, počeli su po kotejnerima tražiti  izlaz. Ja, fala dragom Bogu, još dotle nisam stigao.Vidite koliko  je jutros ovdje ljudi.To ti je znak da se veoma teško živi,da nama dan mnogo znači.Imao sam više od 40 godina staža kada sam penzionisan, a dočekao sam da ovakvo satima čekam poštara  i svoju crkavicu.Dok se administracija u državnim institucijama svakodnevno povećava, funkcijoneri kupuju skupocjene  automobile, novac troše na luksuz, putuju po inostranstvu, razbacuju se ,mi stojimo i čekamo ono što smo zaradili. Za ovakvo nešto se nismo borili.Ovi naši šehidi, nisu ginuli da ovako živimo.Ovo je bruka i sramota.Uništili su nam gigante, najbolja privredna preduzeća,kazao nam je jedan penzioner.

 Drugi penzioner dobacuje-slikaj!Neka se zna kako nam je. Kažu  da su  naši vijećnici  povećali  plaću općinarima, onima koji imaju najveća primanja.Pa, gdje im je obraz.Pojedini imaju primanja po više osnova.Pored plate funkcijonera mnogi  su u nekim nadzornim, upravnim i šta  ja  znam u kojim  sve odborima.Njihova djeca se modiraju, imaju posao, auto i sve drugo.Mi ovdje ćamimo.Neka ih stid.Pa i vijećnici povećali sebi primanja.Čuj, imaju  plaću, pa još primaju  što su vijećnici. Kažu primaju   više nego što je naša penzija.Neka se stide!

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>